Ostanimo u kontaktu

ŽUPA SV. STJEPANA PRVOMUČENIKA, OPUZEN

Oproštajna misa dosadašnjeg župnika don Hrvoja Draguna

Objavljeno prije

foto: Ivo Ožić

U crkvi sv. Stjepana u Opuzenu održana je oproštajna misa povodom odlaska dosadašnjeg župnika don Hrvoja Draguna.

Na misi su s don Hrvojem bili i don Mihael Prović i don Jure Bjeliš. U prepunoj župnoj crkvi nakon mise su se župljani opraštali lijepim riječima i darovima.

Don Hrvoje se svima zahvalio na dobroj suradnji i nadi da ga župljani neće zaboraviti. Poslije mise je na Vrtletini održana i mala zakuska koju su organizirali mještani.

Izvor i fotografije: Ivo Ožić

GIMNAZIJA METKOVIĆ

Održana 4. Dnevna doza fizike u pojačanom izdanju

Objavljeno prije

Danas je u Gimnaziji Metković održano zanimljivo događanje u organizaciji profesorica fizike Angele Ćelić i Ane Dragović i maturanata koje je okupilo veliki broj učenika i posjetitelja, a radi se o 4. Dnevnoj dozi fizike.

Profesorica Angela Ćelić nam o događaju kaže: ‘Ovo nam je 4. Dnevna doza fizike koju organiziramo u našoj školi. Ove godine smo je odlučili održati malo ranije jer su naši maturanti koji su završili školu izrazili želju da prije nego što odu na fakultet sudjeluju u tradicionalnoj Dnevnoj dozi, tako da smo sve organizirali na početku umjesto, kao inače, pred kraj školske godine.’

Događaj je organiziran po sobama, pa su tako posjetitelji mogli zaviriti i sudjelovati u sobi s iluzijama, sobi sa strujom, sobi za eksperimente s tekućinama i vodom, escape roomu, mogli su pravili i lansirati projektile, programirati svoje igrice, a po prvi put ove godine istraživati i svijet kemije.

Ove godine imaju i pojačanje jer je jedna maturantica, sada studentica fizike, dovela i svoje kolege s fakulteta koji su joj došli u goste da vide kako to izgleda. Inače, ta 2015./16. generacija maturanata je bila prva generacija koja je organizirala Dnevnu dozu fizike sa svojom profesoricom.

‘Vidimo da svi uživaju, djeca uživaju, mi uživamo i nastavljamo i dalje. Imamo podršku škole, ravnatelja, Grada i nadamo se da će tako i ostati!’ – zaključuje profesorica Ćelić.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije