Ostanimo u kontaktu

ORNITOLOŠKA UDRUGA 'BRKATA SJENICA'

Oporavak škanjca stradalog u saobraćaju

Objavljeno prije

Bariša Ilić, Škanjac, Brkata sjenica

Naši sugrađani Mile Senta i Ante Ćelić radeći svoj svakodnevni posao vozeći se magistralom od Metkovića prema Pločama nisu ni slutili da će biti sudionici rijetkog događaja.

Prolazeći automobilom pored Komina, pokraj magistrale polijeće velika grabljivica prema njihovu automobilu i uz sva nastojanja da izbjegnu pticu nije bilo uspjeha i grabljivica udara u retrovizor automobila te pada na magistralu. Zaustavili su automobil i pokupili ošamućenu pticu, koju su srećom nadolazeći automobili izbjegli pa nije dodatno stradala.

Nazivaju volontere Brkate sjenice i ptica stiže kod Bariše Ilića, gdje su je pregledali i ustanovili da nije ozlijeđena, zdravih krila i nema krvi u kljunu što daje nadu da nema unutarnjih ozljeda, odnosno da je bila samo u šoku. Radi se o škanjcu koji je vjerojatno lovio uz magistralu miša ili nešto slično.

Iz udruge javljaju da će pticu zadržati nekoliko dana da vide radi li se samo o šoku ili je ptica ozlijeđena. Ako bude ozlijeđena poslati će škanjca u Šibenik kod gospodina Emilija Menđušića u centar za rehabilitaciju radi zbrinjavanja.

Škanjac, Brkata sjenica

Škanjac je nakon hranjenja i odmaranja već nakon par dana postao živahan što je pokazalo da je samo bio u šoku pa je nakon pet dana pušten nazad u prirodu.

– Nama u ornitološkom društvu Brkata sjenica posebno je drago da mladi ljudi vode brigu o stradalim pticama u ovom slučaju radi se o grabljivici i ovim putem zahvaljujemo našim sugrađanima Mili i Anti na pažnji koju su pokazali oko škanjca i pozivamo vas na brigu o pticama i molimo da nam se obratite u sličnim situacijama kako bismo zajedno pomogli stradalim pticama, poručuju iz Ornitološke udruge ‘Brkata sjenica’.

Kontakt brojevi članova udruge su: 098 981 3533 – Bariša; 098 330 509 Jure; 091 144 0774 – Marijan.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije