Ostanimo u kontaktu

VODA I U POZLOJ GORI

Općina Pojezerje vraća život u napuštene zaselke, zauvijek riješila pitanje vodoopskrbe

Objavljeno prije

Uporni načelnik općine Pojezerje, zajedno sa svojim suradnicima ostvario je novi uspjeh realizirajući dobro osmišljen projekt izgradnje vodovodne mreže i za sve zaselke u naselju Pozla Gora, koja je dio općine Pojezerje.

Specijalizirana tvrtka već dulje vrijeme obavlja iskope i postavlja cjevovode za zaselke Glavica, Dočići, Sente i Jakiće. Preostalo je još samo stotinjak metara iskopa u kršu prema Jakićima, pa da cijela općina Pojezerje zauvijek riješi pitanje vodoopskrbe. Ukupna dužina mreže-cjevovoda iznosi oko 1400 metara. Taj projekt puno će značiti vlasnicima kuća i drugih objekata, a predstavlja veliki poticaj revitalizaciji svih zaselaka u Pozloj Gori. Neki su već započeli obnavljanje svojih stambenih objekata, a nekolicina mještana gradi ili je već izgradila bazene, kao preduvjet za obavljanje turističke i ugostiteljske djelatnosti. Pretpostavlja se da bi se neki iseljeni Pozlogorci mogli i za stalno vratiti u svoje rodno mjesto, te započeti određene gospodarske aktivnosti.

Boro Dominiković, načelnik Općina Pojezerje

Da načelnik Boro Dominiković i Općinsko vijeće vode računa o brojnim potrebama građana, svjedoći i odlučnost za obnovu Društvenog doma u Kobiljači koji je građen davnih godina i u prošlosti poprilično devastiran, zbog čega će se morati rušiti da bi se gradio novi.

Taj Dom država je poklonila općini, sačinjen je projekt i dobivena građevinska dozvola te se čeka na rješavanje pitanja financiranja.

Na prvom državnom natječaju projekt nije dobio financijsku podršku, pa će uskoro uslijediti nova prijava na natječaj, nadamo se s uspješnim završetkom.

Spomenimo da izgrađeni i opremljeni vrtić u Otrić Seocima trenutačno pohađa 22 vrtićana.

OBILJEŽEN 13. DAN MIMOZA

Županija podržala akciju obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovala je u akciji obilježavanja 13. Dana mimoza – Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice, u sklopu koje je u subotu ispred Sponze organizirana prodaja mimoza i dijeljenje informativnih letaka i brošura.

Cilj ove akcije je osvijestiti što veći broj žena o važnosti i načinima prevencije raka vrata maternice, koji godišnje u Hrvatskoj ugasi više od stotinu života, akcija se održava u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Lige protiv raka Dubrovnik, a nježan cvijet mimoze odabran je kao simbol ženstvenosti, ali i snage i otpornosti, budući da cvijeta unatoč zimi i hladnoći.

Novac prikupljen u ovoj akciji namijenjen je unaprjeđenju onkološke zaštite na našem području i socijalnoj pomoći liječenima od malignih bolesti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije