Ostanimo u kontaktu

RAZVOJ SUSJEDNIH OPĆINA

Općina Pojezerje uspješno realizira svoje projekte, bez kune duga

Objavljeno prije

Općina Pojezerje na krajnjem sjeverozapadu Dubrovačko-neretvanske županije uspješno realizira svoje projekte i teži još bržem razvoju svih naselja te poboljšanju kvalitete života ljudi.

Unatoč pandemiji poljoprivrednici vrijedno rade u svojim vinogradima i u voćnjacima ,vjerujući da će uspjeti plasirati svoje grožđe i druge proizvode, ako ne sve onda većinu uroda.

Općinska tijela na čelu s načelnikom Borom Dominikovićem ostvaruju gotovo sve zacrtane planove u smislu izgradnje komunalne infrastrukture.

Završena je zamjena visokonaponske mreže a postavljena je nova Led javna rasvjeta u većini naselja čime su smanjeni troškovi za pozamašan iznos, odnosno ostvarena je ušteda.

Uređuju se i neke vrlo opasne prometnice kako bi se smanjio broj prometnih nezgoda i povećala sigurnost stanovnika.

Ministarstvo državne imovine poklonilo je Općini zgradu bivšeg društvenog doma u Kobiljači koja će se vjerojatno rušiti kako bi se izgradio novi , ljepši i funkcionalniji objekt za više namjena.

Najvažnija je svakako vijest, da Općina Pojezerje nikome nije dužna, niti jedne lipe.

To je znak da se sa sredstvima transparentno i odgovorno raspolaže, a ta spoznaja otvara i nove mogućnosti namicanja sredstva iz državnih ili županijski,pa i europskih fondova.

Više podataka o realiziranim i novim općinskim planovima znat će se povodom proslave blagdana sv.Roka i Dana općine.

BERBA MANDARINA

Kontaktirali smo neke od vlasnika plantaža mandarina, dnevnice berača su na razini prošlogodišnjih!

Objavljeno prije

Reakcije na oglas kako se traže berači mandarina za dnevnicu od samo 90 kuna stižu sa svih strana. Tako se u priču o tako niskoj cijeni branja uključio i predsjednik Nezavisnih hrvatskih sindikata Krešimir Sever koji je kazao da je cijena dnevnice sramotna ne provjerivši informacije s terena.

Pokušali smo dobiti neke od vlasnika plantaža mandarina koji nam u razgovoru ističu da je to suludo i da kakva god bila otkupna cijena i urod, cijena branja je uvijek bila i ostat će ista, cca 200-250 kuna, te plus gorivo i obrok.

Također doznajemo i što se tiče otkupnih stanica da su uvjeti poboljšani.

Ono što najviše zabrinjava je to da i u ovako teškim uvjetima zbog koronavirusa neko pokušava ovakvim, kako ih neki vlasnici plantaža nazivaju ‘dezinformacijama’ poljuljati cijeli sustav. Mada smo mišljenja, ako je vijest objavljena na nekoj radio postaji onda postoji ime i prezime osobe tj vlasnika neke plantaže koja je to i objavila, što u konačnici nikako ne znači da je to stvarna cijena branja. Između ostalog, tu cijenu je obrazložio i sam autor oglasa, da računa na radnike iz istočnih zemalja kojima nudi obrok, spavanje i određene uvjete, u što dalje nećemo ulaziti… niti komentirati odaziv, samo ćemo potvrditi vijest većine vlasnika plantaža mandarina koji ističu, iako je ovogodišnji urod mandarina oko 15-ak posto manji to zasigurno neće utjecati na dnevnice za berače, i one ostaju kao i prijašnjih godina, a to je 200-250 kuna.

Nastavi čitati
NEXTBIKE 300x250px
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije