Ostanimo u kontaktu

POMOĆ ZA NASTRADALE U POTRESU

Općina Kula Norinska uplatila 30 tisuća kuna za Petrinju, Sisak i Glinu i poslala dva kamiona pomoći

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska je uz potresom pogođene Petrinju, Sisak i Glinu, načelnik Nikola Krstičević je iz općinskog proračuna uplatio 30 tisuća kuna.

– Općina Kula Norinska je iz svog proračuna uplatila 30.000,00 kuna gradovima Petrinja, Sisak i Glina. Također, putem Hrvatskog crvenog križa u potresom pogođena područja uputili smo pošiljku sa osnovnim higijenskim potrepštinama. Suosjećamo sa tragičnim gubicima života i nastaloj šteti, te želimo brzi oporavak ozlijeđenima, – rekao je Krstičević.

Krstičević se zahvalio DVD-u Kula Norinska koji je prije nekoliko dana pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za nastradale u potresu u Banovini. Jutros je krenuo prvi kamion prepun vaših donacija, a s obzirom da su ostale još ogromne količine vaše pomoći DVD Kula Norinska nastavlja s akcijom još danas do 17.00 sati.

POPUŠTAJU COVID MJERE U SUSJEDSTVU

Ukinut policijski sat u Županiji Zapadnohercegovačkoj (BiH)

Objavljeno prije

Ukinut je policijski sat na području Županije Zapadnohercegovačke, potvrđeno je za portal Jabuka.tv.

– Stožer civilne zaštite ŽZH odlučio je ukinuti zabranu kretanja od 23:00 do 5:00 sati. Ostale mjere Zavod za javno zdravstvo će redefinirati. Prije svega tu mislim na ograničen broj ljudi na okupljanjima kao i mjere vezane za održavanje nastave u srednjim školama, – izjavila je za portal Jabuka.tv ravnateljica ZJZ ŽZH Andrea Jurić.

Odluka je stupila na snagu već danas te građani ŽZH se mogu slobodno kretati već od ponedjeljka navečer.

Epidemiološka situacija u toj bh županiji značajno se popravila u posljednje vrijeme. Broj novih slučajeva koronavirusa je u padu, a oporavlja se sve više ljudi.

Prema posljednjim podacima Zavoda za javno zdravstvo ŽZH, trenutačno je na području ove županije 97 aktivnih slučajeva Covida-19, a u posljednja 24 sata registrirano je pet novozaraženih osoba dok ih se 14 oporavilo.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije