Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

POMOĆ ZA NASTRADALE U POTRESU

Općina Kula Norinska uplatila 30 tisuća kuna za Petrinju, Sisak i Glinu i poslala dva kamiona pomoći

Objavljeno prije

Općina Kula Norinska je uz potresom pogođene Petrinju, Sisak i Glinu, načelnik Nikola Krstičević je iz općinskog proračuna uplatio 30 tisuća kuna.

– Općina Kula Norinska je iz svog proračuna uplatila 30.000,00 kuna gradovima Petrinja, Sisak i Glina. Također, putem Hrvatskog crvenog križa u potresom pogođena područja uputili smo pošiljku sa osnovnim higijenskim potrepštinama. Suosjećamo sa tragičnim gubicima života i nastaloj šteti, te želimo brzi oporavak ozlijeđenima, – rekao je Krstičević.

Krstičević se zahvalio DVD-u Kula Norinska koji je prije nekoliko dana pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za nastradale u potresu u Banovini. Jutros je krenuo prvi kamion prepun vaših donacija, a s obzirom da su ostale još ogromne količine vaše pomoći DVD Kula Norinska nastavlja s akcijom još danas do 17.00 sati.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije