Ostanimo u kontaktu

INSTITUT ZA JAVNE FINANCIJE

Općina Kula Norinska dobila priznanje za transparentnost općinskog proračuna

Objavljeno prije

Na adresu Općine Kula Norinska stiglo je priznanje za transparentnost općinskog proračuna od strane Instituta za javne financije, a u sklopu istraživanja Transparentnost proračuna županija, gradova i općina (studeni 2019. – travanj 2020.)

Kako je Općina Kula Norinska osvojila maksimalan broj bodova, u ime Instituta za javne financije čestitke na osvojenom priznanju za transparentnost općinskog proračuna Općine Kula Norinska i načelniku Nikoli Krstičeviću uputio je ravnatelj Instituta Vjekoslav Bratić.

Detaljna analiza i metodologije istraživanja objavljena je u newsletteru ‘Proračunska transparentnost županija, gradova i općina: studeni 2019. – travanj 2020.’, a rezultati su dostupni i putem interaktivne karte koja se nalazi na web stranici: www.ijf.hr/transparentnost.

 

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije