Ostanimo u kontaktu

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 49.745.477,22 KUNA

Opća bolnica Dubrovnik započela je provedbu projekta ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću’

Objavljeno prije

Dana 25. listopada 2019. u Dubrovniku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 49.745.477,22 kuna pod nazivom ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću‘, a čija provedba je započela 02. siječnja 2020. Ugovor je potpisao mr. sc. Marko Pavić, Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

Nositelj projekta je Opća bolnica Dubrovnik, a pripremila ga je Regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji s članovima projektnog tima Opće bolnice Dubrovnik koji čine doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, Pavo Perić, Darko Katić, Ivana Čupić, Luce Pećar i Ines Previšić.

Ukupna vrijednost projekta je određena na 50.853.801,07 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi su određeni na 49.745.477,22 kuna, dok će se razlika financirati vlastitim sredstvima Opće bolnice Dubrovnik, uz pomoć osnivača, Dubrovačko-neretvanske županije.

Cilj projekta je nadogradnja dnevnih bolnica u Dubrovniku te uspostava Podružnice Opće bolnice Dubrovnik ‘Dnevna bolnica Metković‘ zbog povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju te povećanja dnevno-bolničkih kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Adaptacijom postojeće zgrade unutar Opće bolnice Dubrovnik, rekonstukcijom zgrade za Podružnicu ‘Dnevna bolnica Metković’ te nabavom i ugradnjom suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi i povećanje učinkovitosti te racionalizacije troškova poslovanja Opće bolnice Dubrovnik. Dnevne bolnice će imati značajan regionalni utjecaj s obzirom na broj osiguranih osoba koji gravitiraju Općoj bolnici Dubrovnik.

PRENOSIMO UŽIVO

29. sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

Danas, 28. listopada 2020. godine, s početkom u 17 sati, u galeriji Ustanove za kulturu i sport Metković će se održati 29. Sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića. Na dnevnom redu se nalazi devet točaka, a moći ćete ih pratiti uživo putem naše Facebook stranice Metković NEWS, odnosno, s početkom Sjednice i u sklopu ove objave.

Dnevni red

  1. Izvješća Mandatnog odbora i Zaključci o nastavku obnašanja dužnosti člana Gradskog vijeća i prestanku obnašanju dužnosti zamjenika člana Gradskog vijeća.
  2. Prijedlog Polugodišnjeg izvještaja o izvršenju Proračuna Grada Metkovića od 1.1.2020. do 30.6.2020. godine.
  3. Prijedlog Zaključka o prihvaćanju Ugovora o pravu građenja i prijenosu investitorskih prava.
  4. Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge javnih tržnica na malo u Gradu Metkoviću.
  5. Prijedlog Odluke o davanju prethodne suglasnosti na Opće uvjete isporuke komunalne usluge za uslugu ukopa na gradskim grobljima u Gradu Metković.
  6. Polugodišnje izvješće o radu Gradonačelnika za period od 1. siječnja 2020. godine do 30. lipnja 2020. godine.
  7. Prijedlog Programa potpora poduzetnicima za ublažavanje posljedica uzrokovanih pandemijom koronavirusa COVID 19.
  8. Prijedlog Programa mjera poticanja poduzetništva u Gradu Metkoviću za 2020. godinu.
  9. Prijedlog Odluke o izmjeni Odluke o načinu i uvjetima sudjelovanja roditelja u cijeni programa Dječjeg vrtića Metković.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije