Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

POTPISAN UGOVOR VRIJEDAN 49.745.477,22 KUNA

Opća bolnica Dubrovnik započela je provedbu projekta ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću’

Objavljeno prije

Dana 25. listopada 2019. u Dubrovniku je potpisan Ugovor o dodjeli bespovratih sredstava za projekte financirane iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. u iznosu od 49.745.477,22 kuna pod nazivom ‘Dnevna bolnica u Dubrovniku i Metkoviću‘, a čija provedba je započela 02. siječnja 2020. Ugovor je potpisao mr. sc. Marko Pavić, Ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije i doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik.

Nositelj projekta je Opća bolnica Dubrovnik, a pripremila ga je Regionalna razvojna agencija DUNEA u suradnji s članovima projektnog tima Opće bolnice Dubrovnik koji čine doc. prim. dr. sc. Marijo Bekić, Pavo Perić, Darko Katić, Ivana Čupić, Luce Pećar i Ines Previšić.

Ukupna vrijednost projekta je određena na 50.853.801,07 kuna, ukupno prihvatljivi troškovi su određeni na 49.745.477,22 kuna, dok će se razlika financirati vlastitim sredstvima Opće bolnice Dubrovnik, uz pomoć osnivača, Dubrovačko-neretvanske županije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Cilj projekta je nadogradnja dnevnih bolnica u Dubrovniku te uspostava Podružnice Opće bolnice Dubrovnik ‘Dnevna bolnica Metković‘ zbog povećanja kvalitete i učinkovitosti pružanja bolničkih usluga, smanjenja broja pacijenata na akutnom liječenju te povećanja dnevno-bolničkih kapaciteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Adaptacijom postojeće zgrade unutar Opće bolnice Dubrovnik, rekonstukcijom zgrade za Podružnicu ‘Dnevna bolnica Metković’ te nabavom i ugradnjom suvremene opreme očekuje se povećanje dostupnosti zdravstvene skrbi i povećanje učinkovitosti te racionalizacije troškova poslovanja Opće bolnice Dubrovnik. Dnevne bolnice će imati značajan regionalni utjecaj s obzirom na broj osiguranih osoba koji gravitiraju Općoj bolnici Dubrovnik.

PRODULJENJE POPISA 2021.

DRŽAVNI ZAVOD ZA STATISTIKU PRODULJUJE PROVEDBU TERENSKOG POPISIVANJA

Objavljeno prije

U skladu sa Zakonom o popisu stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine (Narodne novine, br. 25/20. i 34/21.), Državni zavod za statistiku odlučio je produljiti provedbu druge faze Popisa stanovništva, kućanstava i stanova u Republici Hrvatskoj 2021. godine, odnosno terenskog popisivanja do 29. listopada 2021. Odluka o produljenju provedbe Popisa 2021. donesena je zbog procjene da do 17. listopada 2021. neće biti popisane sve popisne jedinice definirane spomenutim Zakonom.

Zbog specifičnih okolnosti u kojima se provodi Popis 2021., produljenje provedbe terenskog popisivanja omogućit će popisivačima koji su na terenu da obave popisivanje svih popisnih jedinica koje nisu samostalno popisane, osobnim intervjuom sa stanovništvom s pomoću elektroničkih uređaja te izvrše kontrolu podataka prikupljenih u prvoj fazi Popisa 2021. Stoga građani ne trebaju brinuti da popisivači neće obići njihova kućanstva.

Državni zavod za statistiku objavit će prve rezultate Popisa 2021. 60 dana od završetka popisivanja na terenu, a konačne rezultate u skladu s rokovima koji će biti definirani programima publiciranja i kalendarima objavljivanja statističkih podataka.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Zagreb, 14. listopada 2021.

ODLUKA

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije