Ostanimo u kontaktu

GO HSU METKOVIĆ ODRŽAO PRESICU

Predmet konferencije za medije ugradnja dizala u stambene objekte u Metkoviću

Objavljeno prije

_DSC0002

Večeras su predstavnici metkovske Hrvatske stranke umirovljenika na čelu sa predsjednikom Sinišom Bebićem održali konferenciju za medije čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

Gradska organizacija HSU-a Metković poziva sve građane i predstavnike suvlasnika stanova Grada Metkovića, a koji stanuju u stambenim zgradama, višekatnicama bez dizala, na iskazivanje interesa za ugradnju dizala čiji bi se troškovi ugradnje u iznosu od 85 posto pokrivali iz sredstva EU fondova. EU pruža mogućnost sufinanciranja ugradnje dizala, iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu od 85 posto troškova, kao jednu od mjera prilagodbe stambene infrastrukture skrbi za starije osobe, koji stanuju u zgradama sa prizemljem plus 3 ili više katova. Ovaj projekt ne bi omogućio kvalitetniji život samo osobama starije životne dobi, nego i obiteljima sa malom djecom, a posebno osobama s invaliditetom.

Kako bi ovaj hvale vrijedan projekt bio prihvaćen, potrebno je dokazati Vladi RH i resornom ministarstvu da postoji interes stanara, kako bi se prijavili za projekt. Nakon prikupljanja potpisa, najbolje bi bilo da su to potpisi predstavnika stanara, ali može i što više stanara zgrade (posebno ako ne postoji predstavnik). Po završetku prikupljanja potpisa, iste ćemo proslijediti u našu središnjicu u Zagreb. Naš predsjednik g. Hrelja, sve obrasce sa potpisima iz svih krajeva Hrvatske će dostaviti Vladi , odnosno resornom ministarstvu.

Ugradnjom dizala podigla bi se kvaliteta života naših sugrađana, a ujedno bi porasla i vrijednost nekretnina. Gradonačelnik Dalibor Milan, u razgovoru je podržao ovaj projekt, te ostavio mogućnost sufinanciranja djela ostalog troška od strane Grada. Vjerujem da će se to i ostvariti, kao što je prihvatio i naš zahtjev za božićnice umirovljenicima s primanjima do 2000 kn. Kao dobar primjer naveo bih slučaj grada Dubrovnika, čiji je gradonačelnik g. Franković obećao sredstva za sufinanciranje ovog projekta. Cijena ugradnje dizala mogla bi iznositi oko 300 tisuća kuna, zavisi od zgrade do zgrade, jer neke već imaju osigurane tehničke uvijete ugradnje dizala, a neke ne. Svi zainteresirani moći će ispuniti obrasce u stranačkim prostorijama HSU-a, u zgradi političkih stranaka (Ul. K.Zvonimira 20), svakim danom od 9 do 10 sati i od 17 do 18 sati. Potpisi će se prikupljati do 29. studenog.

Bila bi zaista šteta, pod ovakvim uvjetima ne iskoristiti mogućnost ugradnje dizala i pozivamo sugrađane da se odazovu ovom projektu i potpišu obrazac.

ZIMSKE RADOSTI

U Metkoviću pada snijeg! /FOTO-VIDEO/

Objavljeno prije

Foto/Video: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Prve pahulje snijega počele su padati u utorak, 8. siječnja, u večernjim satima na području Metkovića. Živa u termometru spustila se na 0°, a prve pahulje pojavile su se oko 19.30 sati.

Prognoza za večeras je najavila pad temperatura i snijeg, koji bi se ovoga puta moga zadržati malo duže.

2012., 2015. i evo 2019. godine u Metkoviću bi mogli uživati u zimskim radostima.

Pratite Metković NEWS, izvještavati ćemo Vas slikom i videom.

Metković 19,30 sati:

Centar Metkovića, 22,45 sati

Nastavi čitati

Najčitanije