Ostanimo u kontaktu

TURIZAM U DOLINI NERETVE

Održano predavanje o stabilnom iznajmljivanju objekata

Objavljeno prije

Novasol (1)

U Gradskom kulturnom središtu jučer se održalo predavanje na temu Put do učinkovitog, produktivnog i stabilnog iznajmljivanja turističke agencije NOVASOL u suradnji sa predstavnicima Turističke zajednice Metković i Zagrebačke banke.

Voditelj predavanja, Ivo Opačak iz NOVASOL-a, govorio je o stabilnom iznajmljivanju objekata i objasno je što je potrebno da postigne svoj puni potencijal, kao što je izgradnja bazena i okruženje u kojem se nalazi. Istaknuo je da je tvrtka orjentirana na obiteljski turizam i da već uspješno posluje u svijetu, ali i u Hrvatskoj, te da vidi veliki potencijal na području Neretve:

– Ono što mi radimo, to su kuće za odmor i apartmani i mislim da će Neretva u idućih par godina pripremiti dosta tih smještajnih jedinica za iznajmljivanje. Nebitno je jesu li te kuće sad u starim selima ili su moderne kuće na nekim drugim područjima. Svaka klijentela nađe svoj proizvod, tako i te kuće. Netko voli kamen, netko vodi moderno – kazao je Opačak.

U većini obiteljskih turističkih objekata gosti ostaju jedan do dva tjedna, a Metković je grad kroz koji gosti uglavnom samo prolaze ili ostanu vrlo kratko, pa se postavlja može li Metković zadržati gosta dovoljno dugo. Direktorica Turističke zajednice Metković, Magdalena Medar – Ujdur, smatra da može:

– Metković se nalazi na dobrom položaju gdje gost ima mogućnost tijekom sedam dana jako dobro upoznati Metković, dolinu Neretve kao destinaciju, ali isto tako i obići druge destinacije u našoj neposredoj blizini kao što su, Split, Makarska, Dubrovnik, Ston, Pelješac, Korčula, Mljet, Mostar, Međugorje… Sve je to vrlo blizu i vrlo zanimljivo gostima koji dolaze na naše područje. U sedam, deset ili četrnaest dana gosti imaju dovoljno vremena baviti se aktivnim odmorom. Mogu se odmarati na plažama, a u slučaju da njihov smještaj ima bazen ili neki dodatni sadržaj, mogu neki dio vremena provesti tu, ali i istražiti samu destinaciju u užem i u širem smislu – objasnila je Medar – Ujdur.

Marija J.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije