Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ U METKOVIĆU

Održano predavanje i radionica za djecu na temu kukaca

Objavljeno prije

Dječje radionice u Prirodoslovnom muzeju

Danas s početkom u 11 sati u Prirodoslovnom muzeju Metković održano je predavanje i radionica za djecu na temu kukaca. Djeca su na predavanju stekla uvid o raznolikosti koja nas okružuje i stekla spoznaje značaju kukaca u prirodnoj raznolikost. Kukci imaju svoje mjesto u prirodnom lancu i spoznaja o njihovom značenju trebala bi proširiti vidike djeci, kako se ne bi nepotrebno bojali ili nepotrebno ubijali ove male, ali vrlo bitne životinjice.

Predavanje je održao Dubravko Dender, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Naprotiv, nakon održanog predavanja djeca su na radionici izrađivala hotele za kukce, odnosno mjesta gdje bi kukci obitavali za vrijeme neprimjerenih vremenskih uvjeta.

Od ravnateljice muzeja, Ivane Baće, saznajemo da je ova prva radionica u novom prostoru bila poklon Prirodoslovnog muzeja djeci Metkovića. Radionica je održana u dvije grupe i primila je ukupno pedesetero zadovoljne djece.

Mi smo malo zavirili kamerom i evo što smo za vas snimili:

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije