Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PRIRODOSLOVNI MUZEJ U METKOVIĆU

Održano predavanje i radionica za djecu na temu kukaca

Objavljeno prije

Dječje radionice u Prirodoslovnom muzeju

Danas s početkom u 11 sati u Prirodoslovnom muzeju Metković održano je predavanje i radionica za djecu na temu kukaca. Djeca su na predavanju stekla uvid o raznolikosti koja nas okružuje i stekla spoznaje značaju kukaca u prirodnoj raznolikost. Kukci imaju svoje mjesto u prirodnom lancu i spoznaja o njihovom značenju trebala bi proširiti vidike djeci, kako se ne bi nepotrebno bojali ili nepotrebno ubijali ove male, ali vrlo bitne životinjice.

Predavanje je održao Dubravko Dender, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije.

Naprotiv, nakon održanog predavanja djeca su na radionici izrađivala hotele za kukce, odnosno mjesta gdje bi kukci obitavali za vrijeme neprimjerenih vremenskih uvjeta.

Od ravnateljice muzeja, Ivane Baće, saznajemo da je ova prva radionica u novom prostoru bila poklon Prirodoslovnog muzeja djeci Metkovića. Radionica je održana u dvije grupe i primila je ukupno pedesetero zadovoljne djece.

Mi smo malo zavirili kamerom i evo što smo za vas snimili:

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije