Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Održano predavanje i projekcija filma o zaštićenoj vrsti ptice, Eji močvarici

Objavljeno prije

DSC_9154

Jučer, u subotu 24. listopada u 11 sati Prirodoslovni muzej u Metkoviću predio predavanje i projekciju filma o zaštićenoj vrsti ptice, Eji močvarici. Eja je močvarna ptica grabljivica iz porodice bukoča, jastrebova i orlova, koje u Neretvi ima osam parova. Ukupna populacija u Hrvatskoj je između 40 i 60 parova. Predavanje održao Dubravko Dender, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije. Poslije predavanja o ovoj zaštićenoj ptici grabljivici održan je mali test znanja, a najbolji su dobili obili prigodne nagrade. Radionice i predavanja dobro su posjećena i odlična su vannastavna aktivnost za djecu raznih uzrasta.

PROMETNA NESREĆA NA DUVRATU

Ozlijeđeni biciklist preminuo u mostarskoj bolnici

Objavljeno prije

U prometnoj nesreći koja se jučer, 7. prosinca, nešto iza 17 sati, dogodila na D-62 koja povezuje Metković i Kulu Norinsku, smrtno je stradao 49-godišnji državljanin RH koji ima prebivalište u BiH.

Do prometne nesreće je došlo kada je 59-godišnji vozač osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka, krećući se iz pravca Metkovića u pravcu Kule Norinske, udario u spomenutog 49-godišnjaka koji se u istom pravcu kretao biciklom, noseći na sebi reflektirajući prsluk. Od siline udara, biciklist je odbačen na travnatu površinu izvan ruba kolnika, pri čemu je zadobio teške tjelesne ozljede opasne po život.

Nakon ukazane liječničke pomoći biciklist je prevezen u Sveučilišnu kliničku bolnicu Mostar gdje je od zadobivenih ozljeda, na žalost, preminuo.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Mrvice 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije