Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Održano predavanje i projekcija filma o zaštićenoj vrsti ptice, Eji močvarici

Objavljeno prije

DSC_9154

Jučer, u subotu 24. listopada u 11 sati Prirodoslovni muzej u Metkoviću predio predavanje i projekciju filma o zaštićenoj vrsti ptice, Eji močvarici. Eja je močvarna ptica grabljivica iz porodice bukoča, jastrebova i orlova, koje u Neretvi ima osam parova. Ukupna populacija u Hrvatskoj je između 40 i 60 parova. Predavanje održao Dubravko Dender, djelatnik Javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjima Dubrovačko-neretvanske županije. Poslije predavanja o ovoj zaštićenoj ptici grabljivici održan je mali test znanja, a najbolji su dobili obili prigodne nagrade. Radionice i predavanja dobro su posjećena i odlična su vannastavna aktivnost za djecu raznih uzrasta.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije