Ostanimo u kontaktu

USKLAĐIVANJE S PROSTORNI PLANOM DNŽ

Održano Javno izlaganje 2. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada Metkovića i Studije utjecaja na okoliš

Objavljeno prije

Foto: Dalibor Čutura / Metković NEWS

Jutros je u Zgradi političkih stranaka održano Javno izlaganje 2. Izmjena i dopuna prostornog plana uređenja grada Metkovića i Studije utjecaja na okoliš. Izrađivač plana je ovlaštena tvrtka APE iz Zagreba koju su predstavljali Nikša Božić i Marijana Zlodre, a studiju je izradio Zeleni servis iz Splita koju predstavlja Smiljana Blažević sa suradnicima.

Ovo javno izlaganje je kruna dugotrajnog i složenog procesa donošenja izmjena Prostornog plana. Gradsko vijeće je Odluku o izradi 2. IIDPPU grada Metkovića donijelo u listopadu 2018. godine a osnovni razlozi za donošenje bili su usklađivanje s prostornim planom Dubrovačko-neretvanske županije, utvrđivanje stvarnog stanja izgrađenog i neizgrađenog te uređenog i neuređenog građevinskog zemljišta, utvrđivanje važnih koridora ulične mreže kao i neuređenog građevinskog zemljišta, utvrđivanje važnih koridora ulične mreže kao i usklađivanje prostornog plana s potrebama gospodarenja otpadom i širenja groblja.

– Donošenjem ovih izmjena PPU očekujemo stvaranje boljih prostorno planskih uvjeta za sve moguće investitore… Naravno da ovim Planom nećemo stati, obzirom na veći broj zaintereseiranih uskoro ćemo pokrenuti postupke izrade UPU Pržine i Vid, – rekao je gradonačelnik Dalibor Milan.

ZIMSKE RADOSTI

Gradske službe posule sol po najfrekventnijim kalama, ulicama i prometnicama

Objavljeno prije

U nedjelju je u Metkoviću nakon podužeg razdoblja pao snijeg, cenat-dva, ali snijeg! :)

Napravili smo nekoliko fotografija, koje donosimo uz informaciju da su gradske službe posule sol po svim kalama u staroj jezgri grada te u prigradskim naseljima i glavnim prometnicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije