Ostanimo u kontaktu

VOLONTERSKI CENTAR DOBRA

Održane radionice u sklopu projekta „Aktiva – pozitiva br. 2“

Objavljeno prije

U prostorijama Volonterskog centra Dobra održane su tri radionice u  kojima su djeca i mladi dobili uvid o značaju starih neretvanskih zanata.

Riječ je o radionicama koje su održane u sklopu projekta „Aktiva – pozitiva br. 2“ kojeg provodi Udruga DOBRA u partnerstvu s Općinom Zažablje, gradom Metković i Centrom za socijalnu skrb Metković.

U prvoj radionici mladi su izrađivali mobile, ukras za kuću u obliku ptice čime je objedinjena neretvanska priroda i kulturna baština. Mladi su ručno izrađivali drvene ptice po uzoru na tradicijske obrte koji su se bavili izradom tradicijskih igračaka, ali u nešto modernijoj izvedbi. U drugoj radionici fokus je stavljen na tekstil i motive tradicionalnog  namještaja  i kamenih spomenika , pogotovo srednjovjekovnih stećaka iz doline Neretve. Tako su bojama za tekstil na pamučne majice ručno oslikavali motive koje su odabrali, u nešto modernijoj izvedbi čime su pokazali svoju maštovitost.

U trećoj radionici naglasak je bio na izradi modernih pomagala od drveta. Tom prilikom mladi su imali mogućnost stjecanja nova znanja i vještine u preradi i oblikovanju drveta.

Po završetku radionica učenici su izrađene predmete dobili na poklon kao uspomenu na sudjelovanje u radionicama.

Kroz ovaj projekt planirana je još jedna radionica vezana za informiranje mladih o starim neretvanskim zanatima.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

NEUM

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na proslavi Dana općine Neum

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić nazočili su svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neuma.

Neum je veoma uspješna općina na čemu zaslužuju čestitke načelnik Živko Matuško, Općinsko vijeće i svi njeni građani. Neum ima i dalje zajamčenu i još kvalitetniju turističku budućnost, posebno smanjivanjem tranzita nakon izgradnje Pelješkog mosta i boljim povezivanjem sa svojim zaleđem posebice Stocem, s bogatom kulturnom baštinom.

Međutim, za stabilan razvoj, BiH mora formirati sve razine vlasti i osigurati punu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda te okončati mogućnost da, kao što se sad dogodilo, jedan narod drugom narodu bira člana Predsjedništva države!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije