Ostanimo u kontaktu

VOLONTERSKI CENTAR DOBRA

Održane radionice u sklopu projekta „Aktiva – pozitiva br. 2“

Objavljeno prije

U prostorijama Volonterskog centra Dobra održane su tri radionice u  kojima su djeca i mladi dobili uvid o značaju starih neretvanskih zanata.

Riječ je o radionicama koje su održane u sklopu projekta „Aktiva – pozitiva br. 2“ kojeg provodi Udruga DOBRA u partnerstvu s Općinom Zažablje, gradom Metković i Centrom za socijalnu skrb Metković.

U prvoj radionici mladi su izrađivali mobile, ukras za kuću u obliku ptice čime je objedinjena neretvanska priroda i kulturna baština. Mladi su ručno izrađivali drvene ptice po uzoru na tradicijske obrte koji su se bavili izradom tradicijskih igračaka, ali u nešto modernijoj izvedbi. U drugoj radionici fokus je stavljen na tekstil i motive tradicionalnog  namještaja  i kamenih spomenika , pogotovo srednjovjekovnih stećaka iz doline Neretve. Tako su bojama za tekstil na pamučne majice ručno oslikavali motive koje su odabrali, u nešto modernijoj izvedbi čime su pokazali svoju maštovitost.

U trećoj radionici naglasak je bio na izradi modernih pomagala od drveta. Tom prilikom mladi su imali mogućnost stjecanja nova znanja i vještine u preradi i oblikovanju drveta.

Po završetku radionica učenici su izrađene predmete dobili na poklon kao uspomenu na sudjelovanje u radionicama.

Kroz ovaj projekt planirana je još jedna radionica vezana za informiranje mladih o starim neretvanskim zanatima.

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

HOTEL NARENTA

Obavijest za uzvanike na ručku povodom mlade mise don Slavka Volarevića

Objavljeno prije

Obavijest za uzvanike na ručku povodom mlade mise don Slavka Volarevića u organizaciji hotela Narenta

Ručak za uzvanike povodom mlade mise don Slavka Volarevića (12. srpnja 2020. godine) koji se trebao održati u sali hotela Narenta s početkom u 13:00 sati, održat će se u istom vremenu u gradskom parku u Metkoviću na otvorenom prostoru uz poštivanje epidemioloških mjera i pridržavanje svih uputa Stožera.

Molimo sve uzvanike da se pridržavaju uputa koje će biti jasno vidljive na ulazima u park, – ističe organizator, hotel Narenta.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije