Ostanimo u kontaktu

UDRUGA OTAC ANTE GABRIĆ

Održane radionice i druženje ‘Igre, običaji, zagonetke i pjesme neretvanskog kraja’

Objavljeno prije

Udruga otac Ante Gabrić

U okviru projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2014./2015. pod nazivom Vrijeme ne možemo darovati, možemo ga podijeliti, u udruzi Otac Ante Gabrić, održana je radionica i druženje na temu Igre, običaji, zagonetke i pjesme neretvanskog kraja. Gošće su bile članice pučke pjevačke skupine Borovčanke s kojima se zapjevalo par starih neretvanskih pjesama.

Djeca i mladi učili su od starijih pjesme kao nekad na ognjištu, slušajući a zatim ponavljajući melodiju i riječi za starijima. Razgovarajući o životu u prošlosti našeg kraja istovremeno su ga uspoređivali s današnjim načinom života. I na kraju su na red došle igre pa su djeca uz upute starijih zaigrala končića.

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije