Ostanimo u kontaktu

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Održane aktivnosti u sklopu programa ‘Kako su živjeli naši stari’

Objavljeno prije

Kako su živjeli naši stari, Foto - Udruga 'Otac Ante Gabrić' - Facebook (12)

U okviru Projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Kako su živjeli naši stari održan je niz aktivnosti na temu izrade narodnih nošnji i drugih rukotvorina, pripreme tradicionalnih neretvanskih jela te pjevanja starih neretvanskih napjeva.

Tako su učenici 3.c razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića sa svojom učiteljicom Tonćikom Popović u prostorijama udruge predstavili malu kuharicu Neretvanski jelovnici izgubljenog vremena, kojom su pokušali taj dio baštine otrgnuti od zaborava. Stariji su sa zanimanjem slušali zapisane recepte, a potom su djeci pričali o jelima iz njihovog djetinjstva.

Učenici 2.b razreda OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Ivonom Vuicom prisjetili su se sa starijima kako su se izrađivale lutke od vune, što je bila tema i narednih radionica pa se uz malo mašte napravila i Mara Neretvanka. U veselom ozračju uz Divnu Dragović zapjevale su se stare neretvanske pjesme.

Tekst/Foto: Udruga Otac Ante Gabrić / Facebook

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije