Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

UDRUGA 'OTAC ANTE GABRIĆ'

Održane aktivnosti u sklopu programa ‘Kako su živjeli naši stari’

Objavljeno prije

Kako su živjeli naši stari, Foto - Udruga 'Otac Ante Gabrić' - Facebook (12)

U okviru Projekta izvaninstitucionalnog odgoja i obrazovanja djece i mladih u školskoj godini 2017./2018. Kako su živjeli naši stari održan je niz aktivnosti na temu izrade narodnih nošnji i drugih rukotvorina, pripreme tradicionalnih neretvanskih jela te pjevanja starih neretvanskih napjeva.

Tako su učenici 3.c razreda OŠ Don Mihovila Pavlinovića sa svojom učiteljicom Tonćikom Popović u prostorijama udruge predstavili malu kuharicu Neretvanski jelovnici izgubljenog vremena, kojom su pokušali taj dio baštine otrgnuti od zaborava. Stariji su sa zanimanjem slušali zapisane recepte, a potom su djeci pričali o jelima iz njihovog djetinjstva.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Učenici 2.b razreda OŠ Stjepana Radića s učiteljicom Ivonom Vuicom prisjetili su se sa starijima kako su se izrađivale lutke od vune, što je bila tema i narednih radionica pa se uz malo mašte napravila i Mara Neretvanka. U veselom ozračju uz Divnu Dragović zapjevale su se stare neretvanske pjesme.

Tekst/Foto: Udruga Otac Ante Gabrić / Facebook

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije