Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Održana završna konferencija projekta Od – do besplatni prijevoz za ciljane korisnike

Objavljeno prije

U petak organizirana je završna konferencija, u sklopu projekta Od – do besplatni prijevoz za ciljane korisnike koji se provodio na području doline Neretve u posljednjih 12 mj.

Od – do besplatni prijevoz za ciljane korisnike je projekt kojem je cilj unaprjeđenje kvalitete života starijih i nemoćnih osoba povećavanjem socijalne uključenosti svih projektnih dionika.

Prilikom prezentacije predstavljeni su mjerljivi rezultati projekta koji uključuju:

  • u projekt uključeno 30 korisnika sa PPDS područja, tj. općina Kula Norinksa, Zažablje i Pojezerje, te grada Metkovića koji će biti uključeni kroz aktivnosti besplatnog prijevoza,
  • ostvarena međusektorska suradnja između organizacija civilnog društva, jedinica lokalne samouprave, instiucija s ciljem unaprjeđenja kvalitete života starijih ii nemoćnih osoba,
  • u 10 mjeseci organizirano više od 50 prijevoza za starije osobe do liječnika, trgovine i sl.,
  • tiskano 100 letaka
  • zaposlena jedna mlada osoba.

Također je predstavljena dodatna aktivnosti koja se obavljala tijekom provedbe projekta, a to je dijeljenje paketa starijim i nemoćnim osobama na području doline Neretve u suradnji sa Crvenim križem Metković za vrijeme pandemije uzrokovane  COVID-om 19.

Partneri na projektu: Udruga Otac Ante Gabrić, Centar za socijalnu skrb Metković i grad Metković. Projekt financira Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

Danas zabilježeno 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom, šest iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 49 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Radi se o 21 osobi iz Dubrovnika, šest iz Metkovića, pet iz Konavala (od čega četiri iz Doma za starije), po tri iz Blata, s Lastova i iz Vele Luke, dvije osobe iz Dubrovačkog primorja, po jednoj osobi iz Ploča, Opuzena, Stona, Župe dubrovačke i Zažablja te jednoj osobi koja nema prebivalište na području naše županije.

Ukupno je zaraženo 25 osoba muškog spola i 24 ženske osobe, a za 29 osoba je utvrđena epidemiološka veza.

Preminula je jedna muška osoba iz Konavala (rođ. 1942.)

Izliječene su 43 osobe: 14 iz Dubrovnika, devet iz Metkovića, pet iz Konavala, po četiri iz Opuzena i Župe dubrovačke, dvije iz Blata i Ploča, jedna iz Dubrovačkog primorja te dvije osobe koje nemaju prebivalište na području naše županije.

U OB Dubrovnik hospitalizirane su 53 osobe pozitivne na koronavirus. Sedam bolesnika zahtijeva intenzivnu skrb, jedan bolesnik je na kisiku, jedan je na neinvazivnoj ventilaciji, a pet je na invanzivnoj ventilaciji.

U posljednja 24 sata obrađeno je 246 uzoraka, a od početka pandemije analiziran je ukupno 24 461 uzorak.
U samoizolaciji su 803 osobe, a u posljednja 24 sata nije zabilježeno kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 99 slučaja kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

 

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama15 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije