Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PRRDSTAVLJEN EU PROJEKT

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta “Zaželi i ostvari”

Objavljeno prije

Danas, 13. veljače 2019. godine, predstavljen je projekt “Zaželi i ostvari koji je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi -program zapošljavanja žena“ Kodni broj:(UP.02.1.1.05).

Nakon uvodnoga pozdravnoga govora gradonačelnika Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavio Niko Bojbaša , voditelj projekta “Zaželi i ostvari“, dok je dr.sc. Dasen Jasprica govorio o iskustvima sa projektima financiranih EU sredstvima.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980,00 kuna i u cijelosti je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz ovaj projekt bit će zaposleno ukupno 35 žena, od toga 27 na području Grada Metkovića a ostalih 8 na području Općine Kula Norinska. Poseban naglasak pri zapošljavanju je na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi( domovi , odgojni zavodi), povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, liječene ovisnice, osobe slabijeg imovinskog stanja. Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme kroz 24 mjeseca. Svaka žena će skrbiti o najmanje 4 korisnika ( ukupno 140 korisnika). Korisnicima će se pružati pomoć u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora , pomoć u pripremi obroka te ostalih poslova vezanih za skrb korisnika. Ovim projektom zaposlenim ženama će se omogućiti povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje, kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

AGLOMERACIJA GRADA METKOVIĆ

Počinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog

Objavljeno prije

Obavještavaju se građani da započinju radovi u Ulici Svetog Franje Asiškog, koji su sastavni dio projekta Aglomeracija Metković.

Radovi će se započeti u nedjelju, 29.01.2023. a za vrijeme izvođenja radova promet navedenom dionicom će biti otežan.

Molimo građane da koriste alternativne pravce kretanja preko Ulice Ljudevita Gaja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Navedeni radovi će trajati 1 dan.

– Zahvaljujemo Vam na do sada iskazanoj podršci, te molimo za strpljenje tijekom odvijanja svih aktivnosti na projektu Aglomeracije Metković, – stoji u priopćenju izvođača radova, tvrtke COMSA.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije