Ostanimo u kontaktu

PRRDSTAVLJEN EU PROJEKT

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta “Zaželi i ostvari”

Objavljeno prije

Danas, 13. veljače 2019. godine, predstavljen je projekt “Zaželi i ostvari koji je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi -program zapošljavanja žena“ Kodni broj:(UP.02.1.1.05).

Nakon uvodnoga pozdravnoga govora gradonačelnika Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavio Niko Bojbaša , voditelj projekta “Zaželi i ostvari“, dok je dr.sc. Dasen Jasprica govorio o iskustvima sa projektima financiranih EU sredstvima.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980,00 kuna i u cijelosti je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz ovaj projekt bit će zaposleno ukupno 35 žena, od toga 27 na području Grada Metkovića a ostalih 8 na području Općine Kula Norinska. Poseban naglasak pri zapošljavanju je na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi( domovi , odgojni zavodi), povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, liječene ovisnice, osobe slabijeg imovinskog stanja. Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme kroz 24 mjeseca. Svaka žena će skrbiti o najmanje 4 korisnika ( ukupno 140 korisnika). Korisnicima će se pružati pomoć u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora , pomoć u pripremi obroka te ostalih poslova vezanih za skrb korisnika. Ovim projektom zaposlenim ženama će se omogućiti povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje, kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

SREDNJE ŠKOLE

Metkovski i opuzenski srednjoškolci na Sajmu vježbeničkih tvrtki u Dubrovniku

Objavljeno prije

Čak 14 različitih učeničkih tvrtki, što je ujedno i najveći broj njih otkad je Ekonomska i trgovačka škola Dubrovnik počela s ovom manifestacijom, 15. travnja je sudjelovalo na četvrtom Sajmu vježbeničkih tvrtki u hotelu Valamar Lacroma na Babinom kuku.

Na sajmu, pored učenika iz Dubrovnika, sudjelovali su i učenici iz Vela Luke, Ploča, Metkovića, a prvi put i predstavnici srednje škole iz Opuzena! Sudjelovali su učenici koji se školuju za zanimanja ekonomist i komercijalist na području Dubrovačko-neretvanske županije, u organizaciji Ekonomske i trgovačke škole.

Osim izlaganja na štandovima i sajamskog poslovanja, zadatak učenika na sajmu bio je i prezentacija rada tvrtki.

Izvor: dulist.hr

Nastavi čitati
HNS – Čestitka

Najčitanije