Ostanimo u kontaktu

PRRDSTAVLJEN EU PROJEKT

Održana uvodna konferencija u sklopu projekta “Zaželi i ostvari”

Objavljeno prije

Danas, 13. veljače 2019. godine, predstavljen je projekt “Zaželi i ostvari koji je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda u okviru poziva na dostavu projektnih prijedloga “Zaželi -program zapošljavanja žena“ Kodni broj:(UP.02.1.1.05).

Nakon uvodnoga pozdravnoga govora gradonačelnika Dalibora Milana, administrativni dio projekta je predstavio Niko Bojbaša , voditelj projekta “Zaželi i ostvari“, dok je dr.sc. Dasen Jasprica govorio o iskustvima sa projektima financiranih EU sredstvima.

Prisutnima se obratio i načelnik općine Kula Norinska Nikola Krstičević te ravnatelj Centra za socijalnu skrb Metković Vatroslav Vugdelija.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.329.980,00 kuna i u cijelosti je financiran EU sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Kroz ovaj projekt bit će zaposleno ukupno 35 žena, od toga 27 na području Grada Metkovića a ostalih 8 na području Općine Kula Norinska. Poseban naglasak pri zapošljavanju je na žene starije od 50 godina, žene s invaliditetom, azilantice, mlade žene koje su izašle iz sustava socijalne skrbi( domovi , odgojni zavodi), povratnice s odsluženja zatvorske kazne unazad 6 mjeseci, liječene ovisnice, osobe slabijeg imovinskog stanja. Žene će biti zaposlene na puno radno vrijeme kroz 24 mjeseca. Svaka žena će skrbiti o najmanje 4 korisnika ( ukupno 140 korisnika). Korisnicima će se pružati pomoć u osobnoj higijeni, održavanju čistoće stambenog prostora , pomoć u pripremi obroka te ostalih poslova vezanih za skrb korisnika. Ovim projektom zaposlenim ženama će se omogućiti povećanje znanja i vještina kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje, kako bi po završetku projekta bile konkurentnije na tržištu rada.

NERETVANSKI PUB KVIZ

U prvom kvizaškom druženju nakon ljetne stanke prvo mjesto pripalo je ekipi ‘Rocky – Rambo 2-1’

Objavljeno prije

U prvom kvizaškom druženju nakon ljetne stanke prvo mjesto je pripalo ekipi ROCKY-RAMBO 2-1, koja je u konkurenciji 19 kvizaških ekipa upisala 103,5 bodova. Za prvo mjesto su dobili poklon bonove za Amadeus II d.o.o. Ploče i turu pića od Motela Delta.

Drugo mjesto je zauzela ekipa ONA I ON I ON I JA sa 101 bodom te su uz turu pića od Motela Delta dobili i jumbo pizzu od opuzenskog Fast Fooda Ljiljana.

Trećeplasirana RUSKA TRIBINA sa 99,5 bodova je dobila poklon paket sladoleda CARMEL ICE. U kategoriji LAKILUZER za 13. mjesto je tura pića otišla ekipi DVOJAC NA PARIĆE.

Sljedeći Delta kviz 34/2019 igra se u petak 30. kolovoza s početkom u 21 sat.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije