Ostanimo u kontaktu

DRUŠTVO NERETVANA I PRIJATELJA NERETVE U SPLITU

Održana treća Noć Neretvana

Objavljeno prije

Foto - Društvo Neretvana i Prijatelja Neretve Split 03

Foto: Društvo Neretvana i Prijatelja Neretve Split

U petak, 15. prosinca 2017., u prepunoj dvorani hotela Le Meridien Lav održana je treća Noć Neretvana u Splitu.

Uz mnoštvo neretvana iz Splita i doline Neretve, kao i njihovih prijatelja, večeri se odazvao i veliki broj uvaženih gostiju, između ostalih, župan Splitsko-dalmatinske županije Blaženko Boban, dožupanica Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević, zamjenik gradonačelnika Grada Splita Nino Vela, gradonačelnik Opuzena Ivo Mihaljević, načelnica Općine Zažablje Maja Vrnoga, predsjednik gradskog vijeća Grada Metkovića Hrvoje Bebić, predsjednik općinskog vijeća Općine Kula Norinska Nikola Batinović, predsjednik udruge Dani Neretve u Zagrebu Antonio Volarević

Bila je ovo još jedna prava neretvanska fešta u kojoj se uživalo uz neretvanske delicije, liske i brudet koji je bio odličan zahvaljujući kuharima iz Zažablja te vino neretvanskih vinara (vinarija Terra madre i Rizman). U glazbenom dijelu, kao i svake godine do sada, nastupio je KUD Metković te grupa Vertigo i Branko Medak koji su atmosferu doveli do usijanja.

Zahvale također idu i našem Milojku Glasoviću koji se potrudio, kao i prošle dvije godine, te ispred same dvorane napravio neretvanski ugođaj.

Organizirana je bila i lutrija u kojoj su se mogle izvući mnogobrojne nagrade od kojih treba istaknuti glavnu nagradu lasersko skidanje dioptrije u klinici Svjetlost kojoj i ovoga puta zahvaljujemo kao i njezinom vlasniku prof.dr.sc. Nikici Gabriću.

Zahvaljujemo svim sponzorima i donatorima te svima onima koji su na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog hvalevrijednog događaja.

Predsjednik Društva neretvana i prijatelja Neretve u Splitu

Toni Marević, prof.

OPĆINA KULA NORINSKA

300.000 kuna za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama

Objavljeno prije

Desne - Kula Norinska

S obzirom na turistički potencijal kojeg naselje Desne zasigurno ima, Općina Kula Norinska je izradila projektnu dokumentaciju i prijavila se na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja, te nam je odobreno 300.000 kn za rekonstrukciju Vrijačke ulice u Desnama.

Cesta je to koja vodi do starog zaseoka ‘Kuće’, područje koje je evidentirano u Prostornom planu općine Kula Norinska pogodno za razvoj Ruralnog turizma.

Nadamo se da ćemo sa ovom cestom pospješiti daljnji razvoj turističkog potencijala tog lijepog neretvanskog mjesta, javili su iz Općine Kula Norinska!

Nastavi čitati

UDRUGA OSOBA S INVALIDITETOM

UOSI Prijatelj potpisao ugovore sa 30 osobnih asistenata

Objavljeno prije

Uosi Prijatelj, potpis ugovora (5)

U prostorijama Udruge osoba s invaliditetom Prijatelj danas je Ugovore o radu na određeno vrijeme potpisalo 30 asistenata. Osobni asistenti sukladno odobrenim programima zapošljavaju se na godinu dana.

Riječ je o jednom u nizu programa koje provodi UOSI Prijatelj, financiran iz proračuna Republike Hrvatske i iz Europskog socijalnog fonda, odobren od strane povjerenstva Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku.

– Ove programe na zadovoljstvo naših korisnika i samih osobnih asistenata provodimo od 2006. godine. Ove godine su nam odobrena sredstva za ukupno 30 korisnika i to 27 iz doline Neretve, 3 iz Gračaca, a u travnju ćemo uključiti u program još 2 korisnika iz Metkovića, te po jednog iz Splita i Šibenika. Gotovo sve potrebe za osobnim asistentima za korisnike, koji su nam se prijavili, sa područja doline Neretve smo osigurali uz pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, – javili su iz UOSI Prijatelj.

Nastavi čitati

Najčitanije