Ostanimo u kontaktu

METKOVSKO LJETO 2015

Održana tradicionalna rock večer ‘Mtk summer jam’

Objavljeno prije

DSC_7048

Sinoć je na košarkaškom igralištu Gimnazije Metković održana rock večer, na kojoj su, kao u najavi nastupila četiri rock sastava. Večer je otvorila metkovska grupa Prima Vista, koja je izvela, dio svog standardnog cover rock repertoara. Drugi sastav aktualnog naziva Švajcarski franak, iako postoji samo tri mjeseca, pošteno je odradio svoj dio večeri. Svirka im je, za ova samo tri mjeseca postojanja, dobro zvuči i vidi se da će se to razvijati u pravom smijeru. Pohvale pjevaču koji osim odličnog glasa ima i osjećaj za interakciju s publikom. Na red je došao sastav iz Makarske Rezerve koji iza sebe ima svoj nosač zvuka, te su izvodili autorske stvari. Pjesme su korektno odsvirane, na bini djeluju uigrano i svoj repertoar su odsvirali bez greške. Osjeti se da su vični nastupima i koriste vizualnu ikonografiju etabliranog sastava. Pjesme zvuče kao da su nastale po malo pod utjecajem zagrebačke punk scene, s primjesama dalmatinskog rock izričaja. Pod tim mislimo na angažirane tekstove i način na koji ritmički, dalmatinski rock sastavi, po uzoru na one iz Splita, u refrenima, promjenom ritma žele pojačati dojam. Pjevač pjeva po malo makarski sladunjavo, ali ukupno su pravo ugodno iznenađenje. Interesantni su, na bini djeluju urbano, frontmen mlad, opušten i vjerojatno dobro prolazi kod ženske publike .

I šećer na kraju, grupa M.O.R.T. iz Sinja koja je imala i vlastite sljedbenike u publici. Pjesme sa primjesom angažiranosti, pjevač interesantan u izričaju, nonšalantan, na tragu Bare na početku karijere. Zvuk grupe je zadan, dinamički odličan. Bunjar fenomenalan, basist estradno interesantan, lijepo prati bas stopu. Gitarist pomalo anahičan, ali točno odrađuje zadano. Sastav ima i taj sinjski etno prizvuk. Interesantan i nimalo dosadan nastup grupe M.O.R. T. iz Sinja. Ne zvuče provincijski i imaju prostora na hrvatskoj glazbenoj sceni.

Sve u svemu lijepa večer, uz standardnu  tehniko postavu: Frano Mozetić, Andrija Pehar i Marijo Erceg na razglasu, rasvjetu je lijepo odradio Mladan Družijanić – Druja. Kiša se smilovala i nije bilo nikakvih iznenađenja, ni nereda, tako da ni redari nisu imali intervencija. Jedna sitnca možda o kojoj treba razmisliti iduće godine, a to je službeni voditelj, koji bi pozdravio nazočnu publiku, najavio sastave, možda čak nešto i rekao o njima. Sve u svemu, Mtk summer jam ide dalje i jako je dobro da ovaj dio publike u godini ima svoju večer.

Slijedi foto galerija Metkovic NEWs-a:

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije