Ostanimo u kontaktu

BLAGDAN SV. STJEPANA

Održana Svečana sjednica povodom Dana Grada Opuzena

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenica župana Žaklina Marević nazočili su Svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Opuzena koja je održana povodom Dana Grada i blagdana sv. Stjepana, zaštitnika Opuzena.

Čestitajući gradonačelniku, predsjedniku Gradskog vijeća, vijećnicima i svim Opuzenkama i Opuzencima njihov dan, župan je istaknuo kako je ova gradska uprava u proteklih 12 mjeseci postigla izvrsne rezultate. „Čestitam na postignutom, na svim ostvarenim projektima, ali isto tako bih istaknuo kako su pred nama novi projekti važni za Opuzen i cijelu Neretvu – Centar za poljoprivredu, Stručni poljoprivredni studij, Laboratorij za biljno zdravstvo, nastavak projekta navodnjavanja i projekti iz Intervencijskog plana za Neretvu“, rekao je župan te dodao kako je Opuzen uspješan i kvalitetno vođen grad.

O protekloj godini govorio je i gradonačelnik Grada Opuzena Ivo Mihaljević, a na sjednici su dodjeljena i javna priznanja najzaslužnijima.

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije