Ostanimo u kontaktu

DAN GRADA METKOVIĆA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu u održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Metkovića.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Bebić, a sjednicu su uveličali izaslanici Predsjednice, Vlade, Sabora, Grada Zagreba kao i načelnici i gradonačelnici s područja doline, ali i Dubrovnika i Vrgorca, gradski vijećnici, predstavnici gradskih ustanova, političkih stranaka i obrazovnih ustanova na području grada.

Gradonačelnik Dalibor Milan pozdravio je sve prisutne i u svome govoru naveo postignuća u provedbi infrastrukturnih i socijalnih mjera. Sve prisutne su pozdravili i ministri Damir Krstičević, Tomislav Ćorić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Također je potpisan i Ugovor za projekt Razvoj vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković u vrijednosti od 448 milijuna kunaUgovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Metković d.o.o. Filip Dominiković i gradonačelnik Dalibor Milan.

Uslijedila je dodjela javnih priznanja Grada Metkovića koje su zbog svojih zasluga dobili:

  • Nagrada Grada za životno djelo: Mate Nikolić,
  • Nagrada Sv. Ilija u području zdravstva: dr. Rasema Bubica i dr. Vlado Krmek,
  • Nagrada Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti: Nela Orlović,
  • Nagrada Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti i volonterstva: FRAMA, Metković,
  • Nagrada Narona u području kulture: Mješovita klapa Sveti Nikola (koji su i pjesmom uveličali program),
  • nagrada Narona u području obrazovanja: Gordana Nikolić,
  • nagrada Ždral u području sporta: posthumno Jozo Veraja.

Dr. Vlado Krmek se zahvalio na priznanjima u ime svih nagrađenih. Donosimo cijeli video svečane sjednice koju smo prenosili uživo, a u nastavku pogledajte i galeriju s programa:

NEUM

Župan Dobroslavić i zamjenik Cebalo na proslavi Dana općine Neum

Objavljeno prije

Župan Nikola Dobroslavić i zamjenik Joško Cebalo te saborski zastupnik Branko Bačić nazočili su svečanoj sjednici Općinskog vijeća Neuma.

Neum je veoma uspješna općina na čemu zaslužuju čestitke načelnik Živko Matuško, Općinsko vijeće i svi njeni građani. Neum ima i dalje zajamčenu i još kvalitetniju turističku budućnost, posebno smanjivanjem tranzita nakon izgradnje Pelješkog mosta i boljim povezivanjem sa svojim zaleđem posebice Stocem, s bogatom kulturnom baštinom.

Međutim, za stabilan razvoj, BiH mora formirati sve razine vlasti i osigurati punu jednakopravnost sva tri konstitutivna naroda te okončati mogućnost da, kao što se sad dogodilo, jedan narod drugom narodu bira člana Predsjedništva države!

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama9 300×250

Najčitanije