Ostanimo u kontaktu

DAN GRADA METKOVIĆA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu u održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Metkovića.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Bebić, a sjednicu su uveličali izaslanici Predsjednice, Vlade, Sabora, Grada Zagreba kao i načelnici i gradonačelnici s područja doline, ali i Dubrovnika i Vrgorca, gradski vijećnici, predstavnici gradskih ustanova, političkih stranaka i obrazovnih ustanova na području grada.

Gradonačelnik Dalibor Milan pozdravio je sve prisutne i u svome govoru naveo postignuća u provedbi infrastrukturnih i socijalnih mjera. Sve prisutne su pozdravili i ministri Damir Krstičević, Tomislav Ćorić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Također je potpisan i Ugovor za projekt Razvoj vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković u vrijednosti od 448 milijuna kunaUgovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Metković d.o.o. Filip Dominiković i gradonačelnik Dalibor Milan.

Uslijedila je dodjela javnih priznanja Grada Metkovića koje su zbog svojih zasluga dobili:

  • Nagrada Grada za životno djelo: Mate Nikolić,
  • Nagrada Sv. Ilija u području zdravstva: dr. Rasema Bubica i dr. Vlado Krmek,
  • Nagrada Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti: Nela Orlović,
  • Nagrada Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti i volonterstva: FRAMA, Metković,
  • Nagrada Narona u području kulture: Mješovita klapa Sveti Nikola (koji su i pjesmom uveličali program),
  • nagrada Narona u području obrazovanja: Gordana Nikolić,
  • nagrada Ždral u području sporta: posthumno Jozo Veraja.

Dr. Vlado Krmek se zahvalio na priznanjima u ime svih nagrađenih. Donosimo cijeli video svečane sjednice koju smo prenosili uživo, a u nastavku pogledajte i galeriju s programa:

IZABRANA NOVA UPRAVA ULN

Luka Oršulić novi predsjednik Udruge lađara Neretve

Objavljeno prije

U utorak, 28. siječnja, u Gradskoj vijećnici u Metkoviću održana je izborna skupština Udruge lađara Neretve. na kojoj je nazočilo 14 lađarskih udruga/ekipa s pravom glasa od ukupno njih 19.

Sukladno pristiglim prijavama UO je ustanovio pravovaljanost istih te su na dnevnom redu bile četiri točke, izbor članova uprave ULN. Svi kandidati predstavili su se nazočnim članovima skupštine a kandidat za predsjednika iznio je svoju viziju rada ULN u novom periodu.

Kandidat za predsjednika Luka Oršulić, sukladno Statutu predložio je tajnika (Hrvoja Lazarevića i dva člana UO: Milojka Glasovića i Renata Drljepana koji su se birali u paketu zajedno s njim. Provedenim glasovanjem za novog predsjednika ULN jednoglasno je izabran Luka Oršulić. Za potpredsjednika, kao jedini kandidat izabran je dosadašnji predsjednik Dalibor Obradović s 13 glasova za i jednim nevažećim listićem. Izborom dva preostala člana UO, kao jedini kandidati izabrani su: Ante Ćelić (jednoglasno) i Neno Kovačević (12 glasova ZA). Kao jedini kandidat (od tri mjesta) za člana nadzorno-stegovnog odbora izabran je Božo Zadro sa 14 glasova. Sva glasovanja provedena su tajnim glasanjem. Nova uprava ULN izabrana je na mandat od tri godine.

Ove godine ULN planira nekoliko inozemnih sudjelovanja o čemu je Milojko Glasović upoznao nazočne s odobrenim projektom kojim će se neretvanski lađari predstaviti u Pragu (Češka) od 13. do 16. svibnja sa pet lađa na rijeci Vltavi pozvavši lađare da se prijave za sudjelovanje o čemu će biti više u narednom periodu.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije