Ostanimo u kontaktu

DAN GRADA METKOVIĆA

Održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića

Objavljeno prije

Sinoć je u Gradskom kulturnom središtu u održana svečana sjednica Gradskog vijeća povodom Dana Grada Metkovića.

Sjednicom je predsjedao predsjednik Gradskog vijeća Hrvoje Bebić, a sjednicu su uveličali izaslanici Predsjednice, Vlade, Sabora, Grada Zagreba kao i načelnici i gradonačelnici s područja doline, ali i Dubrovnika i Vrgorca, gradski vijećnici, predstavnici gradskih ustanova, političkih stranaka i obrazovnih ustanova na području grada.

Gradonačelnik Dalibor Milan pozdravio je sve prisutne i u svome govoru naveo postignuća u provedbi infrastrukturnih i socijalnih mjera. Sve prisutne su pozdravili i ministri Damir Krstičević, Tomislav Ćorić i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Također je potpisan i Ugovor za projekt Razvoj vodokomunalne infrastrukture aglomeracije Metković u vrijednosti od 448 milijuna kunaUgovor su potpisali ministar zaštite okoliša i energetike Tomislav Ćorić, direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, direktor Metković d.o.o. Filip Dominiković i gradonačelnik Dalibor Milan.

Uslijedila je dodjela javnih priznanja Grada Metkovića koje su zbog svojih zasluga dobili:

  • Nagrada Grada za životno djelo: Mate Nikolić,
  • Nagrada Sv. Ilija u području zdravstva: dr. Rasema Bubica i dr. Vlado Krmek,
  • Nagrada Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti: Nela Orlović,
  • Nagrada Sv. Ilija u području humanitarne djelatnosti i volonterstva: FRAMA, Metković,
  • Nagrada Narona u području kulture: Mješovita klapa Sveti Nikola (koji su i pjesmom uveličali program),
  • nagrada Narona u području obrazovanja: Gordana Nikolić,
  • nagrada Ždral u području sporta: posthumno Jozo Veraja.

Dr. Vlado Krmek se zahvalio na priznanjima u ime svih nagrađenih. Donosimo cijeli video svečane sjednice koju smo prenosili uživo, a u nastavku pogledajte i galeriju s programa:

POPUŠTANJE COVID MJERA

Donosimo pravila koja od ponedjeljka čekaju ugostitelje

Objavljeno prije

Nakon tri mjeseca, ugostiteljski objekti od ponedjeljka ponovno smiju raditi, ali samo na terasama. Kako stvari trenutno stoje, ta se odluka neće odnositi na Dubrovnik i krajnji jug županije radi novonastalih žarišta.

Iako će se detalji oko epidemioloških mjera službeno predstaviti sutra, Jutarnji list neslužbeno doznaje koja pravila očekuju kafiće i restorane. Što se tiče udaljenosti među stolovima, ona će biti kao što je to bilo i prije, a to znači da stolovi moraju biti udaljeni tri metra kako bi se osigurao razmak među gostima za različitim stolovima od minimalno metra i pol.

Dopušteno je radno vrijeme od 6 do 22 sata. Alkohol je dopušteno točiti, ali zabranit će se puštanje glazbe kako gosti ne bi glasno pričali te na taj način širili aerosol i povećavali mogućnost zaraze.

Nije ograničen broj gostiju

Terase moraju biti otvorene, odnosno ne smiju biti zatvorene staklom ili pleksiglasom. Gostima će se dopustiti odlazak u toalet, ali tada moraju staviti zaštitnu masku. Također maske moraju biti na licu cijelo vrijeme, osim kada gosti sjede za stolom. Broj gostiju za stolom neće se ograničavati, ali s obzirom na to da je nužan razmak, jasno je da neće biti moguće da se za stolovima okuplja veći broj ljudi. Ova pravila ne vrijede za članove istog kućanstva, odnosno ako u restoran ili kafić dođe višečlana obitelj, oni ne moraju održavati razmak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije