Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

DAN GRADA METKOVIĆA

Održana svečana sjednica, dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima

Objavljeno prije

Povodom Dana Grada Metkovića i nebeskog zaštitnika blagdana sv. Ilije, u ponedjeljak je u GKS-a održana svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Metkovića na kojoj su dodijeljene nagrade ovogodišnjim laureatima.

Nazočnima se prvi obratio gradonačelnik Dalibor Milan, zatim župan Nikola Dobroslavić, ujedno i izaslanik predsjednika Vlade RH. Uslijedio je govor saborskog zastupnika Branka Bačića, izaslanika predsjednika Sabora RH. Predsjednik Odbora za javna priznanja Grada Metkovića Robert Doko izvijestio je nazočne o dobitnicima godišnjih nagrada Grada Metkovića. Dobitnici ovogodišnjih nagrada su:

  • posthumno Nikola Vučković  Nagrada za životno djelo
  • Pero Štrbe – Nagrada za životno djelo
  •  Pavo Jerković – Nagrada Sv. Ilija u području turitma
  •  posthumno Mira Kevo – Nagrada Sv. Ilija u području zdravstvstva
  • Senka Rodin – Nagrada Narona u području obrazovanja
  • Nada Podnar – Nagrada Narona u području kulture
  • ONK Metković – Nagrada Ždral u području sporta.

Sjednicom je predsjedavao predsjednik Hrvoje Bebić, a od visokih uzvanika Svečanoj sjednici su nazočili gradonačelnik Dubrovnika Mato Franković, te načelnici i gradonačelnici neretvanskih gradova i općina, zamjenik župana Joško Cebalo te savjetnica župana Žaklina Marević.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Glazbeni dio programa uveličali su Župski pivači sv Nikole BIskupa. a program je vodila Romana Gabrić.

Čestitamo svim dobitnicima nagrada!

MINISTARSTVO HRVATSKIH BRANITELJA

Objavljen Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2022.

Objavljeno prije

U cilju provedbe Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji za razdoblje od 2021. do 2023. godine, Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja u 2022. godini koji je otvoren u razdoblju od 19. siječnja do 17. veljače 2022. godine.

Za poticajna sredstva po ovom pozivu mogu se kandidirati nezaposleni hrvatski branitelji iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, nezaposlena djeca dragovoljaca iz Domovinskog rata i nezaposlena djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida iz Domovinskog rata s trajno utvrđenim statusom koji nisu koristili niti jedan od oblika mjere stručnog osposobljavanja, odnosno poticanja obrazovanja u provedbi svih dosadašnjih programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji .

Za poticajna sredstva za podmirivanje troškova obrazovanja mogu se kandidirati osobe iz ciljne skupine koje su nezaposlene najmanje 15 dana u trenutku podnošenja zahtjeva, ukoliko nisu upisali obrazovanje, ili su  obrazovanje upisale nakon 14. svibnja 2021. godine, a prije upisa obrazovanja su bile nezaposlene najmanje 15 dana.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Osobe iz ciljne skupine koje su obrazovanje upisale nakon 14. svibnja 2021. godine, a prije upisa obrazovanja su bile nezaposlene najmanje 15 dana, te su završile i samostalno podmirile troškove obrazovanja u cijelosti, mogu podnijeti zahtjev za povrat sredstava uloženih u obrazovanje. Poticajna sredstva za podmirivanje troškova obrazovanja po ovom javnom pozivu moguće je odobriti za stjecanje prvog zanimanja, prekvalifikaciju,  osposobljavanje,  usavršavanje te  stjecanje dodatnih znanja i vještina.

Ministarstvo može snositi troškove obrazovanja kroz navedene programe javnog poziva do iznosa od 12.000,00 kuna (dvanaesttisuća kuna) po osobi, isplatom izravno obrazovnoj ustanovi koja provodi obrazovanje, a iznimno, ukoliko su ispunjeni svi javnim pozivom propisani uvjeti, može se izvršiti povrat sredstava polazniku koji je samostalno podmirio troškove obrazovanja.

Poticajna sredstva ne mogu se ostvariti za podmirivanje troškova obrazovanja unutar sustava visokog školstva odnosno nije moguće sufinancirati troškove sveučilišnog i stručnog studija niti obrazovanje na veleučilištu i visokoj školi.

Poticajna sredstva ne mogu se ostvariti za podmirivanje troškova polaganje vozačkog ispita svih A i B kategorija te AM kategorije.

Zahtjevi s obveznom dokumentacijom podnose se na adresu: Ministarstvo hrvatskih branitelja, Trg Nevenke Topalušić 1, Zagreb, isključivo putem pošte ili osobno, u zatvorenoj omotnici s naznakom „Javni poziv za sufinanciranje troškova obrazovanja“ zaključno do 17. veljače 2022. godine.

Tekst javnog poziva, kao i pripadajući obrazac zahtjeva, dostupni su na mrežnoj  stranici Ministarstva hrvatskih branitelja u dijelu Aktualni javni pozivi, u Ministarstvu hrvatskih branitelja te u Područnim odjelima Ministarstva u županijama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije