Ostanimo u kontaktu

UDRUGA DOBRA

Održana svečana dodjela diploma za 15 korisnica prekvalifikacije za zanimanje gerontodomaćice

Objavljeno prije

U organizaciji Udruge DOBRA zajedno s partnerskim organizacijama Centrom za socijalnu skrb Metković i gradom Metković, te suradnicima Domu za odrasle osobe i rehabilitaciju Metković i Centrom za obrazovanje Narona u zgradi GKS-a u Metkoviću je održana svečana dodjela diploma za 15 korisnica prekvalifikacije za zanimanje gerontodomaćice.

Stručno osposobljavanje gerontodomaćicaje jedna od aktivnosti trogodišnjeg programa „Od obrazovanje do zapošljavanja br. 2“, te je ovo prva godina provedbe programa.

Svečanu dodjelu diplome je u ime Udruge DOBRA otvorila predsjednica udruge Simona Pavlović i Ivana Ketini. Diplome gerontodomaćicama je uručio ravnatelj Centra za obrazovanje NARONA Ante Mateljak.

Trogodišnji program „Od obrazovanja do zapošljavanja br. 2“ financira Ministarstvo rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

20 novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježeno je u posljednja 24 sata, dvanaest osoba iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 20 novih slučajeva zaraze koronavirusom (šest uzvrđeno brzim antigenskim testom).

Radi se o osam osoba muškog spola i dvanaest osoba ženskog spola: dvanaest iz Metkovića, četiri iz Ploča, dvije iz Pojezerja, jedna osoba iz Opuzena i jedna osoba koja nema prebivalište na području naše županije.

Izliječene su tri osobe: jedna iz Konavala, jedna iz Opuzena i jedna osoba iz Ploča.

U posljednja 24 sata obrađena su 404 uzorka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 81 578 uzoraka.

U OB Dubrovnik hospitalizirana je jedna osoba pozitivna na koronavirus.

U samoizolaciji je 210 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su dva kršenja mjere samoizolacije, na granici. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 827 kršenja mjere samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl8 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije