Ostanimo u kontaktu

PLAN INTERVENCIJA KOD IZNENADNIH ONEČIŠĆENJA MORA

Održana redovita sjednica ‘Županijskog operativnog centra’ Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Županijski operativni centar (ŽOC) održao je redovnu sjednicu za provedbu Plana intervencija kod iznenadnih onečišćenja mora u Dubrovačko-neretvanskoj županiji. Članovi ŽOC-a jednoglasno su usvojili sve točke dnevnog reda, počevši od usvajanja Zapisnika protekle sjednice, kao i usvajanja Izvješća o radu ŽOC-a za 2019. godinu.

Članovi ŽOC-a raspravljali su o aktivnostima oko ugovaranja brodova za potrebe ŽOC-a te o održavanju redovne pokazne vježbe ŽOC-a u akvatoriju Luke Ploče. Na osnovi dobrog iskustva vezano za zajedničku nabavu opreme za sprječavanje i sanaciju onečišćenja mora uljnim derivatima koja je provedena tijekom 2019. godine,  ŽOC je pokrenuo inicijativu da se i ove godine uputi zahtjev jedinicama lokalne samouprave i lučkim upravama za iskazom interesa za zajedničku nabavu opreme. Na sjednici je također usuglašeno da će se vježba održati u travnju 2020. godine te će obuhvaćati zajedničko djelovanje službi civilne zaštite s područja Dubrovačko-neretvanske županije pri iznenadnim situacijama onečišćenja mora, ali i drugim vrstama spasilačkih akcija.

GKS METKOVIĆ - PONEDJELJAK, 30. OŽUJKA

Crveni križ Metković poziva na Akciju dobrovoljnog darivanja krvi

Objavljeno prije

Poštovani darivatelji krvi, najavljena akcija dobrovoljnog darivanja krvi za ponedjeljak, 30. ožujka 2020 godine u GKS-u Metković, od 09:00 do 12:30 sati, odvijat će se po uputama stožera za Civilne zaštite i odjela za transfuzijsku medicinu OB Dubrovnik

OB DUBROVNIK – ODJEL ZA TRANSFUZIJSKU MEDICINU
DAVATELJI KOJI IMAJU POVEĆANI RIZIK NA covid-19 INFEKCIJU TRBAJU SE SAMO ISKLJUČITI IZ DARIVANJA KRVI U OVOM TRENUTKU

RIZIČNI DAVATELJI SU:

  1. Osobe koje imaju ili su imale neke od simptoma infektivne bolesti ili ih ima neko u bliskoj obitelji (POVIŠENA TJELESNA TEMPERATURA, simptomi od strane gornjih dišnih organa – KAŠALJ, GRLOBOLJA, OTEŽANO DISANJE, KRATKI DAH, UMOR) u zadnjih 21 dana
  2. Osobe koje su bile u zadnja 4 tjedna u izravnom kontaktu s osobama kojima je potvrđena infekcija virusom COVID-19 ili postoji opasnost ( rizični su za COVID-19)
  3. Putovali ste / boravili izvan Hrvatske u zadnjih mjesec dana
  4. Bili ste u kontaktu sa osobama koje su putovale izvan Hrvatske u zadnja 4 tjedna ili su putovali izvan naše Županije u zadnjih 3 tjedna.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama1 300×250
Grey&Pardino Pub Kviz 300px

Najčitanije