DUNEA

Održana radionica za provedbu ‘Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima’

Objavljeno 20. ožujka 2018. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, Neretva, News.
Foto: DUNEA

Foto: DUNEA

Galerija

Centar za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije u suradnji s Regionalnom razvojnom agencijom DUNEA-om održao je u petak, 16. ožujka 2018. u Domu kulture u Staševici, edukativnu radionicu za provedbu mjere 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima iz Programa ruralnog razvoja RH za razdoblje 2014.-2020.

Radionicu je otvorila direktorica DUNEA-e Melanija Milić, a potom je prisutne pozdravio zamjenik gradonačelnika Grada Ploče Ivan Marević te državna tajnica Ministarstva poljoprivrede Marija Vučković.

Nakon pozdravnih riječi, prisutnima je predstavljen pravilnik i uvjeti natječaja objavljenog početkom godine od strane Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju.

Svrha natječaja je stvaranje novih nepoljoprivrednih djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima uz održavanje postojeće zaposlenosti ili stvaranje novih radnih mjesta s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

Moguće je ulagati u sektor prerade i marketinga ili izravne prodaje proizvoda, sektor pružanja usluga u ruralnim područjima koji može obuhvaćati: usluge u poljoprivrednim, šumarskim i veterinarskim djelatnostima,  usluge u društvenim djelatnostima i intelektualne usluge. Moguće je ulagati i u sektor turizma u ruralnom području te u sektor tradicijskih i umjetničkih obrta.

Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje jednu godinu prije podnošenja Zahtjeva za potporu, koja pripadaju ekonomskoj veličini iskazanoj u ukupnom standardnom ekonomskom rezultatu poljoprivrednog gospodarstva od najmanje 1.000 eura, u rangu mikro ili malog poduzeća.

Visina potpore po korisniku iznosi najviše 375.575,00 kuna, a zahtjev za potporu može se popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 26. ožujka 2018. godine od 12:00 sati do 7. svibnja 2018. godine do 12:00 sati.

Više informacija na: https://ruralnirazvoj.hr/files/documents/Natjecaj-6_-2_1.pdf.

DUNEA

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari