Ostanimo u kontaktu

UDRUGA BIOM

Održana radionica ‘Promatranje ptica – održivi turizam delte Neretve’

Objavljeno prije

U petak, 24. svibnja održana je radionica Promatranje ptica (birdwatching) – održivi turizam delte Neretve u Gradskom kulturnom središtu Metković, na jezeru Kuti i na ušću rijeke Neretve.

Program je počeo predstavljanjem projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve. Uslijedila su predavanja Uvod u turizam promatranja ptica i Delta Neretve – potencijal turizma promatranja ptica.

Program se nastavio u Badžuli, na jezeri Kuti i na ušću rijeke Neretve gdje su sudionici sudjelovali u promatranju ptica.

Kao što smo spomenuli radionica se provela u sklopu projekta Promicanje održivog razvoja prirodne baštine doline Neretve, a ukupan iznos projekta je 14 milijuna kuna te se provodi u suradnji s Javnom ustanovom za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko-neretvanske županije.

ŽUPANISKI STOŽER CZ OD NACIONALNOG ZATRAŽIO ODGAĐANJE POPUŠTANJA MJERA

Milan odlučno potvrdio: Građani se pridržavaju svih mjera i odgađanje otvaranja terasa ugostiteljskih objekata se neće odnositi na Metković!

Objavljeno prije

Nakon današnje najave premijera Andreja Plenkovića da će se od 1. ožujka krenuti u ublažavanje epidemioloških mjera, Stožer CZ Dubrovačko-neretvanske županije zatražiti će od Nacionalnog stožera suglasnost da se među ostalim otvaranje terasa ugostiteljskih objekata odloži dok se na krajnjem jugu ne zaustavi rast novozaraženih na području Konavala, Župe dubrovačke i Dubrovnika. Još uvijek nije jasno hoće li se u drugim dijelovima županija, gdje je epidemiološka slika dobra, dozvoliti ublažavanje mjera.

Shodno svemu upitali smo gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana hoće li se tražene mjere odnositi na Metković odnosno na dolinu Neretve u kojoj je epidemiološka slika stabilna u odnosu na krajnji jug županije.

Milan nam je potvrdio cijelu situaciju oko zahtjeva županijskog Stožera CZ, ali i odlučno potvrdio da se ta situacija neće odnositi na Metković čiji se građani pridržavaju svih epidemioloških mjera i kao rezultat toga imamo povoljnu epidemiološku sliku, koja na dnevnoj bazi jedva da broji jednog ili dvoje zaraženih.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije