Ostanimo u kontaktu

PRIRODOSLOVNI MUZEJ METKOVIĆ

Održana prva u nizu radionica ‘Zazelenimo grad’

Objavljeno prije

Međunarodni dan muzeja i Europska noć muzeja obilježavaju se 18. svibnja, a tim povodom Prirodoslovni muzej Metković je priredio niz radionica pod zajednički nazivom ‘Zazelenimo grad’. Prva radionica je održana u subotu, 11. svibnja.

Na prvoj radionici u stvarnost je provedena odlična ideja kako plastičnim bocama dati drugu šansu. Uz malo mašte i kreativnosti, može se napraviti lijep vertikalni vrt, te unijeti malo živosti u životni prostor.

Humus za sadnju i biljke darovali su Agrovrt Bošković i Poljopromet Metković.

U našoj galeriji pogledajte kako je današnja radionica izgledala.

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE

Potvrđena prisutnost britanskog soja virusa u DNŽ

Objavljeno prije

U Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije stigli su rezultati za dio uzoraka testova na COVID-19, koji su poslani na sekvencioniranje kako bi se utvrdila eventualna prisutnost novih sojeva virusa.

Od pristiglih 14 uzoraka, za njih tri je utvrđeno da su britanski soj, a radi se o uzorcima dvije osobe s područja Konavala i jedne osobe iz Dubrovnika.

Budući da se britanski soj i do 50 posto brže širi od originalnog koronavirusa, to je vjerojatno ubrzalo širenje virusa na širem dubrovačkom području.

Pozivamo još jednom sve sugrađane na striktno pridržavanje epidemioloških mjera. Pridržavanje istih najbolja su zaštita od brzog širenja virusa, posebice kada govorimo o novom, britanskom soju.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije