Ostanimo u kontaktu

OŠ OPUZEN

Održana prva Kvizijada za učenike od 6. do 8. razreda

Objavljeno prije

U četvrtak, 30. svibnja je u Osnovnoj školi Opuzen održana Kvizijada. U odličnom i veselom ozračju natjecalo se 76 učenika od 6. do 8. razreda. Bili su raspoređeni u 19 ekipa koje su istovremeno odgovarale na pitanja iz različitih područja.

Najbolje znanje pokazala je ekipa Opasni (učenici 7. b razreda: Neven Sršen, Patrik Bjeliš, Borna Kovač i Matej Babić). Drugo mjesto osvojila je ekipa Upitnik (učenici 6. b razreda: Tomislav Tošić, Borna Musulin, Ivan Radić i Andrej Curić), a treće ekipa Donja Crepina (učenici 7. a razreda: Ivan Sršen, Roko Prović, Ante Juračić i Vido Batinović).

Kvizijadu su organizirali učiteljica Katarina Tošić i učitelj Ante Čubranić koji su obećali da će ovakva natjecanja postati tradicija.

MetkovicNEWS čestita pobjedničkim, ali i svim ostalim ekipama na sudjelovanju i pokazanom znanju, a učiteljima organizatorima događaja na izvrsnoj organizaciji.

Izvor: OŠ Opuzen

EKO RUJAN

Obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu

Objavljeno prije

Jučer je u Srednjoj poljoprivrednoj i tehničkoj školi u Opuzenu obilježen Međunarodni dan ozonskog omotača. Učenicima prvih razreda i profesorima su predstavnici DUNEA-e, Petra Popović i Petar Maleta, kroz edukativnu prezentaciju „Utjecaj čovjeka i poljoprivrede na klimatske promjene“, pokušali ukazati na važnost očuvanja ozonskog omotača, te ih osvijestiti o problematici globalnog zatopljenja i efekta staklenika koji u konačnici utječu na poljoprivrednu proizvodnju, kvalitetu života te uzrokuju klimatske promjene s čijim se posljedicama sve više suočavamo.

Osim što je naglasak prezentacije bio na sastavu i nastanku ozonskog omotača, njegovom oštećenju – ozonskim rupama te mogućnostima vlastitog doprinosa zaštiti i oporavku, predstavio se i GeCo2 projekt te održiva kružna ekonomija koja je jedna od sastavnih dijelova zelene tranzicije – EU prioriteta za 2021. godinu. Nakon održane prezentacije su svi sudionici u školskom vrtu zajedno zasadili voćke i drugo zavičajno bilje kako bi dali svoj mali doprinos zelenoj tranziciji.

Naime, obilježavanje ovog međunarodno važnog datuma, samo je jedna od ekoloških aktivnosti „Eko rujna” u Dubrovačko-neretvanskoj županiji kao i rujanskih aktivnosti projekta EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije.

EUROPE DIRECT Dubrovačko-neretvanske županije član je mreže EUROPE DIRECT u Hrvatskoj, koja je dio sveeuropske mreže centara. Ti centri približavaju Europu ljudima na terenu i potiču ih da se uključe u raspravu o budućnosti EU.

EKO RUJAN

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S20 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije