Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

GRAD METKOVIĆ

Održana prva javna i edukacijska tribina u sklopu projekta ‘Učimo gospodariti otpadom!’

Objavljeno prije

Javna tribina Učimo gospodariti otpadom

Jučer je u Gradskom kulturnom središtu u Metkoviću održana prva javna i edukacijska tribina projekta ‘Učimo gospodariti otpadom!‘, koji se financira iz Kohezijskog fonda u sklopu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom. Grad Metković je nositelj projektnih aktivnosti na području Metkovića i Općine Kule Norinske, a jedna od njih je i jučerašnja javna tribina na kojoj je cilj bio predstavnicima različitih sektora približiti temu održivog gospodarenja otpadom i predstaviti primjere dobre prakse iz Hrvatske i EU.

Javnu tribinu je otvorio pročelnik Jedinstvenog upravnog odjela Ivica Popović koji je naveo da je Grad Metković 11. svibnja 2018. godine među prvima u Hrvatskoj potpisao s Ministarstvom zaštite okoliša i energetske učinkovitosti Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava vrijedan 386.116,21 kn za projekt ‘Učimo gospodariti otpadom!. Ukupna vrijednost projekta, sa sufinanciranjem Grada Metkovića, iznosi 454.254,39 kn i provoditi će se na području Grada Metkovića i Općine Kule Norinske u razdoblju od 12 mjeseci.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Aktivnosti koje je Grad Metković počeo intenzivno provoditi od rujna 2018. uključuju medijsko praćenje projekta, organiziranje edukativnih radionica u obrazovnim i odgojno obrazovnim institucijama, obilježavanja datuma povezanih sa zaštitom okoliša, tiskanje promidžbenog materijala i didaktičkih igračaka za najmlađe, te ukupno tri javne i edukacijske tribine.

Gabrijela Medunić-Orlić, izvršna direktorica Udruge za prirodu okoliš i održivi razvoj Sunce je predstavila Program zaštite okoliša i održivog razvoja, te međuprogram edukacije i informiranja, te naglasila važnost odvojenog prikupljanja, recikliranja i u konačnici, sprječavanje nastanka otpada.

Andrea Gizdić, mag.iur. je predstavila pravni okvir održivog gospodarenja otpadom u kojem se posebno osvrnula na red prvenstva gospodarenja otpadom, načela, ciljeve i prioritete istog, te se osvrnula na elemente Zakona održivog gospodarenja otpadom i primjenjivost.

Ova inicijalna javna i edukacijska tribina je uvod u edukativne aktivnosti koje će održavati u školama i vrtiću na području Metkovića i Općine Kule Norinske do svibnja 2019. godine.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije