Ostanimo u kontaktu

PROJEKT 'UČIMO GOSPODARITI OTPADOM'

Održana proslava Dana planeta Zemlje u Dječjem vrtiću Metković

Objavljeno prije

U sklopu provedbe projekta ‘Učimo gospodariti otpadom!’ održana je proslava Dana planeta Zemlje u Dječjem vrtiću Metković.

Proslava je prvotno bila planirana u Gradskom parku Metković, no zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta proslava je premještena u dvoranu središnjeg dječjeg vrtića.

Voditeljica projekta Lara Šiljeg i predstavnik Čistoće Metković d.o.o. Nikola Veraja djeci su predstavili na koji način odvojeno prikupljati otpad u male spremnike koje je napravila Udruga osoba s invaliditetom Prijatelj Metković, te podijelili didaktičke igračke, bojanke i promižbeni materijal.

ANTINIM STAZAMA

Volonteri Srednje škole Metković putuju u Indiju

Objavljeno prije

Sretan put u Indiju poželjeli su iz Srednje škole Metković školskoj pedagoginji Violeti Oršulić i učenicama Lani Batinović i Mariji Glavinić koje će iduća dva tjedna provesti u Indiji, volontirajući u župi Mariapoli koju je osnovao otac Ante Gabrić.

Članovima udruge Mladi oca Ante Gabrića koja djeluje pri Srednjoj školi Metković, na tom putu za očuvanje naslijeđa našeg velikog misionara, pridruzit će se i vicepostulator pater Ante Tustonić i fotograf Zvonimir Atletić. Uz darove i donacije dobrih ljudi za dovršetak obnove misije Mariapoli, svojim domaćinima nose i  mnoge delicije našega kraja.

U dalekoj Indiji, drugoj Antinoj domovini, održat će se svečana proslava njegova 105. rođendana. Tom će prigodom biti predstavljena pjesma Gladno dijete i video uradak nastanka milenijske fotografije koju su snimili mladi volonteri.

Prikazat će se i spot klape Žveljarin s pjesmom Tamo gdje palme cvatu.

Vjerujemo da će za volontere ovo putovanje biti nezaboravno iskustvo, stoga s nestrpljenjem očekujemo njihove putopise koji će se moći pratiti na Facebook i Instagram profilu pod nazivom Antinim stazama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije