Ostanimo u kontaktu

CRKVA SV. ILIJE

Održana procesija povodom svetkovine Presvetog Srca Isusova

Objavljeno prije

Svetkovina-Presvetog-Srca-Isusova--(2)

Danas se slavi svetkovina Presvetog Srca Isusova te je tom prigodom, prije večernje svete mise, oko Crkve sv. Ilije proroka održana procesija s kipom Srca Isusova.

Pobožnost je u liturgiju Crkve uvedena nakon Isusovog ukazanja svetoj Margareti Alacoque u tijelovskoj osmini 1675. godine u Paray-le-Monialu. Po njenom svjedočanstvu, Spasitelj je od nje tražio da svi ljudi javnim molitvama i pobožnostima štuju njegovo Presveto Srce.

Papa Klement XIII. je 1765. godine dopustio liturgijski blagdan s časoslovom i Misom u čast Presvetog Srca Isusova,a uvidjevši velike duhovne koristi od njegovog slavljenja, papa Pio IX. 1856. godine posebnim je dekretom odredio da se blagdan službeno slavi u cijeloj Katoličkoj crkvi.

Blagdan Presvetog Srca Isusova slavi se u petak nakon blagdana Tijelova i te je stoga i cijeli lipanj mjesec Presvetog Srca Isusova.

Tekst/Foto: Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije