Ostanimo u kontaktu

FOTOGALERIJA

Održana peta Noć Neretvana u Splitu

Objavljeno prije

U punoj dvorani hotela Le Meridien Lav održana je peta Noć Neretvana i njihovih prijatelja. Tradicionalna zabava Neretvana sa splitskom adresom i ove godine opravdala je očekivanja.

Za dekoraciju i uređenje predvorja dvorane zaslužni su naš vrijedni Milojko Glasović i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen Ivana Filipović sa svojim dragim kolegicama.

U glazbenom dijelu nastupali su grupa Narona iz Metkovića i ženska klapa Arija iz Opuzena.

Za odličan neretvanski brudet zaslužna je ekipa iz Zažablja dok su nam uživanje u dobrim kapljicama omogućili Vinarstvo Prović i Vinarija Volarević. Cjelokupni program na besprijekoran način vodila je Edita Lučić Jelić.

Na samom početku prigodnim riječima obratio se predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dr. Mihajlo Lojpur koji je pozdravio sve prisutne te im zaželio dobru zabavu i ugodnu večer.

Od uvaženih gostiju možemo navesti Ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, zamjenicu dubrovačko-neretvanskog župana Žaklinu Marević, zamjenika splitsko-dalmatinskog župana Antu Šošića, načelnicu Općine Zažablje Maju Vrnogu, predstavnika Grada Metkovića Ivicu Popovića, utemeljitelja Maratona lađa Milojka Glasovića, predsjednika Udruge lađara Neretve Dalibora Obradovića, dopredsjednice Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve Monike Prović, zapovjednika Obalne straže RH Milana Blaževića, povjerenika Ureda za pastoral mladih SMN don Mihaela Provića, predsjednika Hrvatske udruge poduzetnik i obrtnika Hrvoja Marušića, predsjednika Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije dr. Vidu Popovića te ostale mnogobrojne uvažene goste.

Moramo naglasiti da je kao svake i ove godine bila organizirana lutrija s ukupnim nagradnim fondom većim od 50 tisuća kuna, a glavna nagrada zahvaljujući Klinici Svjetlost bila je lasersko uklanjanje dioptrije.

Iako su bili spriječeni nazočiti čestitke i ugodno druženje poželili su Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je ujedno član našeg Društva te naš dragi prijatelj i priznati ugostitelj Pavo Jerković.

POVJERENSTVO ZA MANDARINE

Započela manifestacija ‘Dani Neretve u Dubrovniku’, prodaja mandarina izravno od proizvođača

Objavljeno prije

U organizaciji Povjerenstva za mandarine Dubrovačko-neretvanske županije u tijeku je Inicijativa samostalnog plasmana mandarina na javnim površinama jedinica lokalne samouprave diljem Hrvatske, koja se već drugu godinu zaredom provodi  u suradnji s LEADER mrežom Hrvatske i Udrugom gradova RH.

U sklopu Inicijative u Dubrovniku je danas počela manifestacija ”Dani Neretve u Dubrovniku” u Pilama, a mandarine i proizvode od te voćke građani i njihovi gosti moći će kupiti do 30. studenog.

Zamjenica župana Žaklina Marević ovom prigodom je izjavila kako je ovo još jedan od načina na koji se nastoji pomoći proizvođačima mandarina.

”Ova Inicijativa pokrenuta je prošle godine i bila je vrlo uspješna, a jako dobre povratne informacije s terena imamo i ove godine. Vjerujem kako će i naši proizvođači i građani biti itekako zadovoljni”, rekla je zamjenica Marević.

Također, vrijedi podsjetiti kako je u suradnji s Gradom Zagrebom u tijeku je manifestacija „Zagreb Neretvi, Neretva Zagrebu“ gdje četrnaest proizvođača mandarina iz doline Neretve uspješno plasira svoje proizvode na osam atraktivnih lokacija u gradu Zagrebu, putem štandovske prodaje.

Inače, Inicijativa s jedne strane uključuje proizvođače mandarina iz doline Neretve a s druge strane jedinice lokalne samouprave u RH, preko kojih se dolazi do krajnjih kupaca.

Pozivu Dubrovačko-neretvanske županije do sada se odazvalo preko dvadeset OPG- ova i jednako toliko jedinica lokalne samouprave, koji službenim Odobrenjima ustupaju javne površine iz svoje nadležnosti našim proizvođačima mandarina, u cilju što boljeg plasmana mandarina putem direktne prodaje na domaćem tržištu.

Inicijativa iz dana u dan svjedoči o pozitivnim iskustvima s terena. S jedne strane imamo zadovoljne proizvođače kojima je pružena prilika da u direktnom načinu prodaje, po dobrim cijenama, plasiraju prvoklasne proizvode mandarina.

S druge strane imamo zadovoljne kupce diljem Hrvatske koji u ovom načinu kupnje uz kvalitetnu konzumaciju kvalitetnih proizvoda, imaju priliku čuti priču o uzgoju, zaštiti i berbi mandarina iz doline Neretve, što ovoj Inicijativi prilaže i dodatnu promidžbenu vrijednost.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama11 300×250

Najčitanije