Ostanimo u kontaktu

FOTOGALERIJA

Održana peta Noć Neretvana u Splitu

Objavljeno prije

U punoj dvorani hotela Le Meridien Lav održana je peta Noć Neretvana i njihovih prijatelja. Tradicionalna zabava Neretvana sa splitskom adresom i ove godine opravdala je očekivanja.

Za dekoraciju i uređenje predvorja dvorane zaslužni su naš vrijedni Milojko Glasović i ravnateljica Srednje poljoprivredne i tehničke škole Opuzen Ivana Filipović sa svojim dragim kolegicama.

U glazbenom dijelu nastupali su grupa Narona iz Metkovića i ženska klapa Arija iz Opuzena.

Za odličan neretvanski brudet zaslužna je ekipa iz Zažablja dok su nam uživanje u dobrim kapljicama omogućili Vinarstvo Prović i Vinarija Volarević. Cjelokupni program na besprijekoran način vodila je Edita Lučić Jelić.

Na samom početku prigodnim riječima obratio se predsjednik Društva Neretvana i prijatelja Neretve u Splitu dr. Mihajlo Lojpur koji je pozdravio sve prisutne te im zaželio dobru zabavu i ugodnu večer.

Od uvaženih gostiju možemo navesti Ministricu poljoprivrede Mariju Vučković, zamjenicu dubrovačko-neretvanskog župana Žaklinu Marević, zamjenika splitsko-dalmatinskog župana Antu Šošića, načelnicu Općine Zažablje Maju Vrnogu, predstavnika Grada Metkovića Ivicu Popovića, utemeljitelja Maratona lađa Milojka Glasovića, predsjednika Udruge lađara Neretve Dalibora Obradovića, dopredsjednice Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve Monike Prović, zapovjednika Obalne straže RH Milana Blaževića, povjerenika Ureda za pastoral mladih SMN don Mihaela Provića, predsjednika Hrvatske udruge poduzetnik i obrtnika Hrvoja Marušića, predsjednika Crvenog križa Splitsko-dalmatinske županije dr. Vidu Popovića te ostale mnogobrojne uvažene goste.

Moramo naglasiti da je kao svake i ove godine bila organizirana lutrija s ukupnim nagradnim fondom većim od 50 tisuća kuna, a glavna nagrada zahvaljujući Klinici Svjetlost bila je lasersko uklanjanje dioptrije.

Iako su bili spriječeni nazočiti čestitke i ugodno druženje poželili su Splitsko-makarski nadbiskup mons. Marin Barišić koji je ujedno član našeg Društva te naš dragi prijatelj i priznati ugostitelj Pavo Jerković.

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji niti danas nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Od jučer uzetih 10 uzoraka, 3 su negativna, a za 7 se još čekaju rezultati. Devet uzoraka poslanih na analizu prekjučer, a za koje rezultate nismo imali do slanja prošlog priopćenja, su također negativni. Danas je još jedna osoba ozdravljena, također iz Dubrovnika.

Od početka pandemije na analizu u Zagreb je poslano je 3150 uzoraka.

U dubrovačkoj Općoj bolnici broj hospitaliziranih pacijenata pozitivnih na COVID i dalje se nije mijenjao te su na Zaraznom odjelu smještene 2 osobe.

U samoizolaciji u našoj županiji više nema niti jedna osoba, a od početka pandemije utvrđeno je ukupno 36 slučaja kršenja samoizolacije.

Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije