Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

UDRUGA BIOM

Održana kreativna radionica ‘Vodomar mali tirkizni ribar’ u Prirodoslovnom muzeju

Objavljeno prije

U subotu, 4. svibnja održana je prezentacija i kreativna radionica „Vodomar mali tirkizni ribar“ koje je organizirala Udruga Biom u suradnji s Prirodoslovnim muzejom u Metkoviću te je namijenjena djeci od 3. do 6. razreda.

Cilj predavanja je bio podrobnije upoznati djecu s vodomarom, koji je zanimljiva i atraktivna vrsta ptice, a može ga se opaziti tijekom cijele godine na području delte Neretve. Tijekom prezentacije, djeci je predstavljeno kako je priroda itekako živa i zimi te da se i tada ima što vidjeti, ali i zaštititi. Po završetku prezentacije, održala će se i kreativna radionica, na kojoj su djeca izrađivala trodimenzionalne modele vodomara.

Voditelj prezentacije i kreativne radionice bio je Željko Ćurković, mag. ing. agr., stručni suradnik ekolog u Biomu.

O Biomu
Udruga Biom organizacija je civilnog društva koja se bavi zaštitom prirode. Član je najveće svjetske mreže za zaštitu ptica i prirode, BirdLife International. Udruga Biom provodi projekt „Jadranski preletnički put 4“, koji je fokusiran na zaštitu bitnih odmorišta, zimovališta i gnjezdilišta za ptice selice u Hrvatskoj – što je upravo delta Neretve. Projekt financiraju zaklade EuroNatur i MAVA. U sklopu projekta održavaju se edukacijske aktivnosti organizacijom javnih predavanja, radionica i treninga promatranja ptica. Više informacija na biom.hr.

VOZAČI PRIPAZITE NA PAPUČICU

Policija najavljuje pojačan nadzor brzine kretanja u prometu, u srijedu tijekom 24 sata

Objavljeno prije

Kako je već najavljeno, u srijedu 21. travnja od 00,00 do 24 sata provoditi će se 24-satni nadzor brzine kretanja vozila. Akcija će se provoditi u isto vrijeme u svim zemljama Europske unije, pa tako i na području svih policijskih uprava u Republici Hrvatskoj, temeljem plana ROADPOL-a, mreže prometnih policija.

Ovom akcijom želi se podići razina svijesti kod vozača u odnosu na brzinu, ali i poštovanje ostalih prometnih propisa kako sudionici u prometu ne bi ugrozili svoju sigurnost i sigurnost ostalih sudionika u prometu.

Policija će u akciju uključiti maksimalan broj policijskih službenika te svu raspoloživu tehniku kako bi se nadzor odvijao kontinuirano 24 sata na što većem broju lokacija.

Želimo zahvaliti svim građanima koji su nam dostavili svoje prijedloge lokacija za nadzor brzine, koje ćemo uvažiti na svim onim mjestima gdje za to postoje sigurnosni i zakonski uvjeti.

Još jednom naglašavamo da je nepropisna i neprilagođena brzina jedan od glavnih uzroka stradavanja u prometnim nesrećama, a poglavito onim s najtežim posljedicama.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije