Ostanimo u kontaktu

GRADSKI PROJEKTI

Održana je treća radionica u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’

Objavljeno prije

Grad Metković provodi projekt ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve‘, (UP.01.3.1.01.0123) unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Partner projekta je Općina Kula Norinska. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 za projekt  Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Cilj projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u narednih 5 godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420. 160,00 HRK, a intenzitet potpore je 100 %.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću , u razdoblju od 16. do 20. rujna (svaki dan po 4 sata), održala se treća radionica gdje su sudionici mogli učiti o sljedećim temama:

 1. Dobar životopis zlata vrijedi
 2. Izrada životopisa
 3. Izrada životopisa na engleskom jeziku
 4. Izrada molbe za posao na engleskom jeziku
 5. Slanje molbi i životopisa potencijalnim poslodavcima.

Ovom prilikom, polaznici su učili pisati životopis i molbu na engleskom jeziku.

Voditeljica projekta gđa Martina Tomić je i ovoga puta zahvalila svim sudionicima. „Ovo nije bila edukacija u smislu poticanja iseljavanja, već upravo suprotno. Naime, sve je više stranih ulagača u Hrvatskoj kojima je potreba za domicilnom radnom snagom sve izraženija. Samim time, osjećamo potrebu pomoći ljudima na način da ih osposobimo za pristup novim, modernim poslodavcima. Nadamo se da ćemo polaznicima ovih radionica dati dovoljno motivacije i znanja kako bi se lakše prilagodili modernom tržištu rada.

Iduću radionicu planiramo u listopadu te ovim putem pozivamo sve zainteresirane dugotrajno nezaposlene osobe da nam se pridruže.

Priliku za prijavu imaju nezaposleni pripadnici ranjivih skupina kako je definirano županijskim strategijama za razvoj ljudskih potencijala:

 • dugotrajno nezaposleni (mlađi od 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 29 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci),
 • žene,
 • mladi (15 do 29 godina),
 • hrvatski branitelji,
 • članovi obitelji stradalnika / ca Domovinskog rata,
 • djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida,
 • djeca dragovoljaca Domovinskog rata,
 • osobe s invaliditetom,
 • nacionalne manjine,
 • osobe od 50 godina i starije.

Mogu se javiti mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili osobno doći u Grad,“ rekla je Tomić.

Izvršitelj aktivnosti projekta je „Prijateljica Socijalna Zadruga.“

REZULTATI 4. ISPITIVANJA KAKVOĆE MORA U DNŽ

Uzorci mora na svim plažama odgovaraju uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje

Objavljeno prije

Prema Programu utvrđivanja kakvoće mora na morskim plažama Dubrovačko-neretvanske županije za 2020. godinu, Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije obavio je četvrto redovno ispitivanje mora na 120 plaža u periodu od 30. lipnja do 08. srpnja 2020. godine.

Uzorci mora na svim plažama odgovarali su uvjetima Uredbe o kakvoći mora za kupanje (NN 73/08). Od ukupno 120 plaža, more na 117 plaža ocijenjeno je kao more izvrsne kakvoće. More na plažama Sveti Nikola, Žrnovska Banja i Uvala Tatinja na Korčuli ocjenjeno je dobrom ocjenom.

Detaljniji podaci dostupni su javnosti na web stranicama Ministarstva zaštite okoliša i energetike i Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije. Tako se na adresama http://baltazar.izor.hr/plazepub/kakvoca ili http://www.zzjzdnz.hr/ mogu vidjeti ocjene kakvoće prikazane obojanim kružnim simbolima i to plavim (izvrsna), zelenim (dobra), žutim (zadovoljavajuća) i crvenim (nezadovoljavajuća) na Google maps podlogama, kao i brojne popratne informacije (npr. temperature zraka i mora, slanost, smjer vjetra). Rezultati utvrđivanja kakvoće mora upisuju se u bazu podataka odmah nakon završetka analize.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije