Ostanimo u kontaktu

GRADSKI PROJEKTI

Održana je treća radionica u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’

Objavljeno prije

Grad Metković provodi projekt ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve‘, (UP.01.3.1.01.0123) unutar Poziva Lokalne inicijative za poticanje zapošljavanja – faza III.

Partner projekta je Općina Kula Norinska. Upravljačko tijelo je Ministarstvo rada i mirovinskog sustava, dok je Posredničko tijelo razine 2 za projekt  Hrvatski zavod za zapošljavanje.

Cilj projekta „Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve“ je povećanje razine zapošljivosti i socijalne kohezije pripadnika ranjivih skupina na području Dubrovačko – neretvanske županije te zapošljavanje minimalno 70 % sudionika projektnih aktivnosti u narednih 5 godina nakon završetka projekta.

Ukupna vrijednost projekta je 420. 160,00 HRK, a intenzitet potpore je 100 %.

Razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću , u razdoblju od 16. do 20. rujna (svaki dan po 4 sata), održala se treća radionica gdje su sudionici mogli učiti o sljedećim temama:

 1. Dobar životopis zlata vrijedi
 2. Izrada životopisa
 3. Izrada životopisa na engleskom jeziku
 4. Izrada molbe za posao na engleskom jeziku
 5. Slanje molbi i životopisa potencijalnim poslodavcima.

Ovom prilikom, polaznici su učili pisati životopis i molbu na engleskom jeziku.

Voditeljica projekta gđa Martina Tomić je i ovoga puta zahvalila svim sudionicima. „Ovo nije bila edukacija u smislu poticanja iseljavanja, već upravo suprotno. Naime, sve je više stranih ulagača u Hrvatskoj kojima je potreba za domicilnom radnom snagom sve izraženija. Samim time, osjećamo potrebu pomoći ljudima na način da ih osposobimo za pristup novim, modernim poslodavcima. Nadamo se da ćemo polaznicima ovih radionica dati dovoljno motivacije i znanja kako bi se lakše prilagodili modernom tržištu rada.

Iduću radionicu planiramo u listopadu te ovim putem pozivamo sve zainteresirane dugotrajno nezaposlene osobe da nam se pridruže.

Priliku za prijavu imaju nezaposleni pripadnici ranjivih skupina kako je definirano županijskim strategijama za razvoj ljudskih potencijala:

 • dugotrajno nezaposleni (mlađi od 29 godina nezaposleni iznad 6 mjeseci i osobe starije od 29 godina nezaposlene iznad 12 mjeseci),
 • žene,
 • mladi (15 do 29 godina),
 • hrvatski branitelji,
 • članovi obitelji stradalnika / ca Domovinskog rata,
 • djeca hrvatskih ratnih vojnih invalida,
 • djeca dragovoljaca Domovinskog rata,
 • osobe s invaliditetom,
 • nacionalne manjine,
 • osobe od 50 godina i starije.

Mogu se javiti mailom na martina.tomic@metkovic.hr ili osobno doći u Grad,“ rekla je Tomić.

Izvršitelj aktivnosti projekta je „Prijateljica Socijalna Zadruga.“

ZAPOČELA IZGRADNJA

Konačno odahnuli stanovnici Jadranske ulice

Objavljeno prije

Autor

Prijedlozi o cjelovitom završetku Jadranske ulice koja spaja ulice A. Stepinca i Put Narone postoje već 40 godina, a stvarna realizacija započela je ovoga tjedna. Bolje reći, započela je i ranije zahvaljujući gradskoj upravi Mekovića koja je uspješno okončala pregovore s vlasnicima zemljišta i objekata, isplatila vlasnike, sačinila projekte i namaknula novac.

Dio Jadranske kojega treba graditi i urediti duljine je preko 700 metara a kad radovi budu završeni širina kolnika i nogostupa bit će ukupno 10,5 metara.

Tom su ulicom prolazili najviše učenici i kućevlasnici ali nije uvijek bilo ugodno posebice za kišnih dana.

U budućnosti će svima biti lakše i svi će biti sigurniji, napose pješaci, a promet će se lakše odvijati.

Nekoliko obitelji koje desetljećima nisu mogle do svojih kuća za koje imaju sve potrebite dozvole, konačno su odahnuli.

Gradska uprava Metkovića obećala je riješiti njihove i opće probleme u tom dijelu grada i na taj način potvrdila da svoja obećanja i ostvaruje.

Nastavi čitati
BP OKTAN 300×250

Najčitanije