Ostanimo u kontaktu
Dalmata Jura shop LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Održana edukacija policijskim službenicima Interventne policije o mehanizmima zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice

U prostorijama Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu, danas 19. studenog održana je obuka usmjerena na mehanizme zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Prije samog početka održavanja edukacije, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo pozdravio je predavače i policijske službenike Interventne jedinice policije prilikom čega je iskazao važnost ovakvih edukacija iako ova Policijska uprava nikada nije imala primjedbe na postupanja tijekom zaštite državne granice.

Na radionici je sudjelovalo 26 polaznika interventne policije, kojim su prikazana praktična znanja o zaštiti temeljnih prava kroz studije slučaja zasnovane na realnim situacijama s terena u cilju izgradnje novih i osnaživanja postojećih znanja i vještina.

Program jednodnevne obuke nastao je u suradnji Zapovjedništva interventne policije, Policijske akademije i Uprave za granicu, u sklopu zajedničke strategije kojoj je cilj implementiranje najboljih praksi vezanih za zaštitu temeljnih prava u svakodnevni rad interventne policije na zelenoj granici kako bi se u najvećoj mjeri osiguralo poštivanje i zaštita temeljnih prava u fazi zatjecanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Važan dio obuke je radionica slučajeva iz dosadašnjih policijskih postupanja, koje polaznici analiziraju raspravljajući o potencijalnim kršenjima temeljnih prava i najboljim postupcima u policijskom postupanju. Ovakvim kratkim i fokusiranim obukama prilagođenim sustavu polaznika, odnosno trenutnim operativnim problemima, omogućuje se da svaki novi izazov s terena pravodobno analizira među polaznicima koji o njima kritički promišljaju.

Cilj obuke je osigurati ujednačeno postupanje u zaštiti  državne granice  te implementiranje najboljih praksi u aktivnostima zaštite državne granice na kopnu u kontekstu suzbijanja nezakonitih migracija među međunarodnim, EU i nacionalnim propisima. U konačnici, cilj je za sve policijske službenike interventne policije osigurati osvježavanje znanja o zaštiti temeljnih prava kroz studije slučajeva zasnovane na realnim situacijama s terena.

Središnji su dio radionica slučajevi iz dosadašnji policijskih postupanja, koje polaznici analiziraju raspravljajući o potencijalnim kršiteljima temeljnih prava i najboljim pristupima u policijskom postupanju. Polaznicima obuke je omogućen pristup sustavu e-obrazovanja Policijske akademije u sklopu kojeg je otvoren kolegij vezana uz tematiku ove obuke, gdje su policijskim službenicima dostupni stručni edukativni materijali za učenje. Na kraju procesa edukacije kroz provjeru znanja vrednovati će se usvojenost ishoda učenja. Takav kombinirani način obuke doprinosi većem angažmanu polaznika u procesu samog učenja, ako i postizanju boljih rezultata kod usvajanja znanja i stručnih kompetencija.

Obuku su održale Jadranka Vitas, voditeljica Odjela za kontrolu u Upravi za granicu, Ivana Herceg, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost i Frontex-ov trener za temeljna prava Antonio Vulas ujedno voditelj Službe za nezakonite migracije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

OBAVIJEST ZA RODITELJE/SKRBNIKE

Općina Kula Norinska svojim osnovnoškolcima sufinancira školski pribor i radne materijale

Objavljeno prije

Vlada RH i Dubrovačko-neretvanska županija kao i prethodnih godina financiraju nabavu školskih udžbenika i radnih bilježnica. Općina Kula Norinska obavještava roditelje/skrbnike, da će sufinancirati nabavu likovnih mapa, omota i komplet bilježnica (školskog pribora i radnih materijala) u iznosu od 200 kn, za učenike od 1. do 8. razreda osnovnih škola, koji pohađaju nastavu izvan područja Općine Kula Norinska, a imaju prebivalište na području Općine Kula Norinska.

Pozivaju se roditelji/skrbnici da od 12. kolovoza mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje navedenog prava.

Obrazac zahtjeva može se preuzeti u dnu ove objave, odnosno na web stranici Općine Kula Norinska, te u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kula Norinska, Rujnička 1, 20341 Kula Norinska.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Napominjemo da će sve učenike koji pohađaju Osnovnu školu u Općini Kula Norinska taj isti školski pribor čekati prvog dana nastave na školskim klupama.

JAVNI POZIV ŠKOLSKI PRIBOR 2022
Odluka školski pribor 2022
ZAHTJEV ŠKOLSKI PRIBOR 2022

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije