Ostanimo u kontaktu
DIŠPET

PU DUBROVAČKO-NERETVANSKA

Održana edukacija policijskim službenicima Interventne policije o mehanizmima zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice

U prostorijama Interventne jedinice policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u Platu, danas 19. studenog održana je obuka usmjerena na mehanizme zaštite temeljnih prava u zaštiti državne granice

Objavljeno prije

Foto: PU dubrovačko-neretvanska

Prije samog početka održavanja edukacije, zamjenik načelnika Policijske uprave dubrovačko-neretvanske Miro Bajo pozdravio je predavače i policijske službenike Interventne jedinice policije prilikom čega je iskazao važnost ovakvih edukacija iako ova Policijska uprava nikada nije imala primjedbe na postupanja tijekom zaštite državne granice.

Na radionici je sudjelovalo 26 polaznika interventne policije, kojim su prikazana praktična znanja o zaštiti temeljnih prava kroz studije slučaja zasnovane na realnim situacijama s terena u cilju izgradnje novih i osnaživanja postojećih znanja i vještina.

Program jednodnevne obuke nastao je u suradnji Zapovjedništva interventne policije, Policijske akademije i Uprave za granicu, u sklopu zajedničke strategije kojoj je cilj implementiranje najboljih praksi vezanih za zaštitu temeljnih prava u svakodnevni rad interventne policije na zelenoj granici kako bi se u najvećoj mjeri osiguralo poštivanje i zaštita temeljnih prava u fazi zatjecanja osoba u nezakonitom prelasku državne granice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Važan dio obuke je radionica slučajeva iz dosadašnjih policijskih postupanja, koje polaznici analiziraju raspravljajući o potencijalnim kršenjima temeljnih prava i najboljim postupcima u policijskom postupanju. Ovakvim kratkim i fokusiranim obukama prilagođenim sustavu polaznika, odnosno trenutnim operativnim problemima, omogućuje se da svaki novi izazov s terena pravodobno analizira među polaznicima koji o njima kritički promišljaju.

Cilj obuke je osigurati ujednačeno postupanje u zaštiti  državne granice  te implementiranje najboljih praksi u aktivnostima zaštite državne granice na kopnu u kontekstu suzbijanja nezakonitih migracija među međunarodnim, EU i nacionalnim propisima. U konačnici, cilj je za sve policijske službenike interventne policije osigurati osvježavanje znanja o zaštiti temeljnih prava kroz studije slučajeva zasnovane na realnim situacijama s terena.

Središnji su dio radionica slučajevi iz dosadašnji policijskih postupanja, koje polaznici analiziraju raspravljajući o potencijalnim kršiteljima temeljnih prava i najboljim pristupima u policijskom postupanju. Polaznicima obuke je omogućen pristup sustavu e-obrazovanja Policijske akademije u sklopu kojeg je otvoren kolegij vezana uz tematiku ove obuke, gdje su policijskim službenicima dostupni stručni edukativni materijali za učenje. Na kraju procesa edukacije kroz provjeru znanja vrednovati će se usvojenost ishoda učenja. Takav kombinirani način obuke doprinosi većem angažmanu polaznika u procesu samog učenja, ako i postizanju boljih rezultata kod usvajanja znanja i stručnih kompetencija.

Obuku su održale Jadranka Vitas, voditeljica Odjela za kontrolu u Upravi za granicu, Ivana Herceg, voditeljica Službe za razvoj policijskog obrazovanja i nakladničko-knjižničnu djelatnost i Frontex-ov trener za temeljna prava Antonio Vulas ujedno voditelj Službe za nezakonite migracije u Policijskoj upravi splitsko-dalmatinskoj.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Dubrovačke ulice u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog korektivnog održavanja trafostanice TS METKOVIĆ 20 10(20)/0,4kV isporuka električne energije bit će obustavljena u četvrtak 9. prosinca od  9:00 do 11 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

  • Ulica Dubrovačka (od kućnog broja 41 do kraja ulice)

Napomena:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije