Ostanimo u kontaktu
MALIŠIĆ Full Banner 1200px

UOSI 'PRIJATELJ' I ZAKLADA 'NERETVANSKO SRCE'

Održana šesta likovna kolonija ‘Tomislav Zubčić Zupa’

Objavljeno prije

6. likovna kolonija T.Z. Zupa

U organizaciji UOSI Prijatelj i Zaklade Neretvansko srce, jučer je uspješno sprovedena 6. likovna kolonija Tomislav Zubčić Zupa. Nakon što su se okupili u prostorijama Udruge, umjetnici su u pratnji  članova i ostalih uzvanika posjetili grob pok. Zupe na kojemu su položili cvijeće, zapalili svijeće te pročitali prekrasne stihove IN MEMORIAM, koje je napisao slikar Eduard Petrić, a potom se uputili prema Pozloj gori gdje im je bio organiziran ručak i druženje. Sav prihod od prodaje darovanih umjetničkih dijela namijenjen je Zakladi “Neretvansko srce”.

U ime Udruge Prijatelj, predsjednik Antiša Puljević se zahvalio posebno obitelji pok. Zupe, koji svake godine budu počašćeni što je ovaj događaj prešao u tradiciju. Posebno se zahvalio svim prisutnim umjetnicima koji su odvojili jedan svoj dan da bi učinili dobro djelo, te naravno domaćinu gospodinu Jadranku Petriću što ih je ugostio na njegovom ranču.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

– Likovna kolonija je ujedno i način da se obogati fondus naše male ‘umjetničke galerije’, gdje prodajom slika koje smo do sada skupili pomažemo najpotrebnijima s područja doline Neretve. Zahvaljujemo se svim slikarima i umjetnicima koji nas ne samo kada je likovna kolonija nego i tokom cijele godine, doniraju umjetničkim djelima. Sve slike, te ostale predmete koji su donirani možete pogledati u Udruzi Prijatelj ili na našim web staranicama, te pokloniti nekom dragome a naravno pritom učiniti i dobro djelo, ​​​​​​​​​​- rekla je upraviteljica zaklade Danijela Raič.

 

IN MEMORIAM

Za našeg Tomislava
a zvali smo ga -Zupa-
za prijatelja prava
što volimo ga skupa.

Metković je volio
svom dušom i srcem
kao da se tu rodio
u dvorištu našem.

Kao što je i on
pomagao svačim
i mi ćemo potom
živjeti na taj način.

Nećemo te zaboraviti
ni Neretva cijela
sve što ćemo učiniti
tvoja su djela.

Ovo pišem u ime sviju
koji su te poznavali
još ne shvaćam zbilju
jer nam -Zupa- svima fali.

EDUARD PETRIĆ

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Slatki blagdani Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije