Ostanimo u kontaktu

DUBROVNIK

Održana 10. Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Deseta Glavna sjednica Partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko neretvanske županije (PVTR) održana je u hotelu Adria u Dubrovniku, a vodila ju je predsjednica PVTR-a Žaklina Marević, zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije.

Sjednica je otvorena prezentacijom Hrvatskog zavoda za zapošljavanje o stanju aktivnosti na tržištu rada Dubrovačko-neretvanske županije tijekom 2019. godine. Nakon toga predstavljeni su projekti iz područja Europskog socijalnog fonda (ESF) u Dubrovačko-neretvanskoj županiji među kojima su posebno istaknuti “Razvoj i promocija partnerskog vijeća za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije – OPERA II”, pet projekata iz Programa za zapošljavanje žena- ZAŽELI s područja županije, projekt “Unaprjeđenje usluga za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja dječjeg vrtića općine Župa Dubrovačka”, dva projekta Udruge Deša, projekt tvrtke Katus d.o.o. i udruge Novi otok i LAG-a 5, te projekt “Uspostava regionalnog centra kompetentnosti u turizmu i ugostiteljstvu Dubrovnik”.

Na sjednici su sudjelovali predstavnici Dubrovačko-neretvanske županije, Regionalne agencije DUNEA, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Grada Dubrovnika, Sveučilišta u Dubrovniku, Dubrovačke razvojne agencijae DURA, Hrvatske obrtničke komore, Hrvatske gospodarske komore, strukovnih škola sa područja županije, dječijeg vrtića, kao I poslodavaci te organizacije civilnog društva.

Partnersko vijeće za tržište rada i razvoj ljudskih potencijala Dubrovačko-neretvanske županije osnovano je 2011. godine, trenutno broji 27 članova iz javnog, gospodarskog, obrazovnog i civilnog sektora s područja Dubrovačko-neretvanske županije.

Kroz rad PVTR-a osigurava se jačanje lokalnih kapaciteta i sudjelovanje dionika u procesu planiranja i provedbe politike razvoja ljudskih potencijala. Među glavnim zadacima PVTR-a su utvrđivanje problema, ideja, rastućih klastera, i svih drugih pitanja koja se tiču politike zapošljavanja., kao I angažiranje svih dostupnih resursa u korist integrirane strategije prihvaćene od strane svih, a temeljene na stvarnim potrebama županije.

15 GODINA CARPEA

Prijatelji CB Carpe Diem zaželjeli sretan rođendan

Objavljeno prije

Jučer je prosljavljen 15. rođendan Carpe diema, cafe bara i, za neke, prvog malog noćnog kluba koji je spojio mnogo prvih ljubavi, prijateljstava i postao svjedokom prvih poljubaca. Pružio je mladima zabavu i tako urezao u sjećanje one ključne dane mladosti u životu.

Tu su dane provodile mnoge generacije koje su prošle kroz srednju školu, a koje će pamtiti cijeli svoj život, ispijajući kave i smijući se do suza. Prvo hvala Vama Ivica Bačić, koji smo među tim generacijama upoznali toliko dobrih osoba, radnog osoblja, a posebno jednoga kojega ćemo se uvijek rado sjećati. Hvala i Goranu Marušiću – Morenu i Igoru Jakiću, koji se sve ove godine trude da budemo sigurni, kao i mnogim drugima.

Idemo dalje kroz pjesmu i dobru zabavu, jer “Kad starost dođe neću da se kajem, jer sve za pjesmu i za žene dajem.” Carpe diem. Think different.

  Prijatelji Carpea

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije