Ostanimo u kontaktu

OPĆINA ZAŽABLJE

Održana 1. Trupijada Sv. Liberana, upriličen bogat kulturno-glazbeni program

Objavljeno prije

0-02-04-4ef3314a43c4c6a5a7871ae7c24aea227026e9f67165eef74e841b156e9589e7_full

Foto: Facebook

Malo selo Mlinište, u Općini Zažablje, jučer je bilo centar donjoneretvanskoga kraja. Povodom današnje proslave blagdana Sv. Liberana i ujedno Dana Općine Zažablje, održana je 1. Trupijada Sv. Liberana Općine Zažablje. Uslijedila je Svečana sjednica Općine Zažablje te upriličen bogat kulturno-glazbeni program.

Sama ideja došla je od nekolicine entuzijasta, predvođenih novom načelnicom Općine Zažablje, Majom Vrnogom, s ciljem stvaranja jedne nove tradicije po kojoj će ovo malo mjesto postati prepoznatljivo, a ujedno posjetiteljima pokazati svu ljepotu prirode koja ga okružuje. Možemo reći da im je to i uspjelo. Preko tisuću posjetitelja jučer je uživalo u cjelodnevnom programu, kojeg, po riječima načelnice Vrnoge, ne bi stigli organizirati bez nesebične pomoći članova metkovske Sportske udruge Neretva run, kojoj se i ovim putem zahvaljuje na organizaciji 1. Trupijade Sv. Liberana.

Čast prvog mjesta 1. Trupijade Sv. Liberana pripala je ”Krivolovcima”, veslačima Crnog puta, dok je tu titulu u ženskoj konkurenciji ponijela domaća ekipa Mliništa.

Uslijedila je Svečana sjednica Općine Zažablje kojoj su prisustvovali župan Nikola Dobroslavić, njegovi zamjenici Žaklina Marević i Frano Matušić, te gradonačelnici i načelnici neretvanskih gradova i općina, Dalibor Milan, Mišo Krstičević, Ivo Mihaljević i Smiljan Mustapić.

Sve prisutne je prvo pozdravila načelnica Općine Zažablje, Maja Vrnoga. Ukratko je izvijestila o trenutnom stanju u Općini Zažablje, s posebnim naglaskom na projekte, kako prijašnje, tako i one buduće koji kao izazovi stoje pred njom i njenim skromnim timom. Također, prisutne je pozdravio i župan Nikola Dobroslavić. Između ostalog, župan je pohvalio načelnicino dosadašnje zalaganje te obećao punu podršku županije.

Večer je nastavila s kulturno-glazbenim programom, a nastupili su Klapa Stina Ploče, KUD Neum, KUD Aladinići iz Stoca te Pučki pjevači Župe Vidonje.

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije