ŽUPANIJSKI VINARI

Održan Savjet za vinarstvo i vinogradarstvo DNŽ

Ususret regionalnom festivalu vina „Dubrovnik FestiWine“, održan je radni sastanak župana i vinara iz Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno 21. siječnja 2014. u kategorijama: Dubrovačko-neretvanska županija, News.

vinari-dune

Župan Nikola Dobroslavić i direktorica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić održali su radni sastanak s vinarima iz Dubrovačko-neretvanske županije koje će župan predložiti u Savjet za strateški razvoj vinarstva i vinogradarstva Dubrovačko-neretvanske županije.

Naime, Savjet će se ustrojiti temeljem Strategije razvoja vinarstva i vinogradarstva koju je Županija usvojila prošle godine. Ciljevi Strategije, koje će provoditi Savjet, su brendiranje vina, kontrola kvalitete vina, poboljšanje promocije i prodaje vina, bolja suradnja s ugostiteljima i hotelijerima kako bi se pospješila prodaja županijskih vina po njihovim objektima te korištenje poticajnih sredstava od Ministarstva poljoprivrede i fondova Europske unije.

Tema sastanka je bila i nastup vinara na prvom regionalnom festivalu vina „Dubrovnik FestiWine“ koji će se održati 25. i 26. travnja u samostanu sv. Klare u Dubrovniku, a razgovaralo se i o formiranju novih turističkih (vinskih) staza po Županiji.

Vinari su podržali inicijativu za osnivanje Savjeta jer smatraju kako je to dobra način da se riješe nagomilani problemi u vinarstvu.

Županija je iskazala spremnost da iz sredstava koja izdvaja za vinarstvo financira stručnu osobu koja bi se profesionalno bavila promocijom vina i koja bi pomagala Savjetu kod realizacije ciljeva iz Strategije.

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari