Ostanimo u kontaktu

VODOOPSKRBA

Održan sastanak na temu izvorišta Doljani, traži se adekvatno pravno riješenje

Objavljeno prije

Sastanak Izvorište Doljani

U četvrtak je u Metkoviću održan sastanak na temu izvorišta Doljani, na kojem su uz gradonačelnika Dalibora Milana te zamjenike Roberta Doke i Damira Raića nazočili državni tajnik Ministarstva zaštite okoliša i energetike RH Marijo Šiljeg, pomoćnica ministra Elizabeta Kos i tajnica Anja Bagarić, predstavnici VGO-a Split, generalni direktor Hrvatskih voda, Zoran Đuroković i ispred Općine Čapljine načelnik, Smiljan Vidić i njegov pomoćnik Dado Milinković. Uz navedene sastanku su nazočili i direktor Vodovoda Metković, Matko Jerković te predsjednik nadzornog odbora Blažko Mijić.

Poslije održanog sastanka dobili smo izjavu gradonačelnika Dalibora Milana i njegovog zamjenika, Roberta Doke.

Sastanak Izvorište Doljani

Evo što nam je rekao gradonačelnik Dalibor Milan izjavio:

– Jedna od glavnih tema današnjeg sastanka bila je početak rješavanje problema izvorišta Doljani, odnosno reguliranje njegov vlasničkog i pravnog statusa te usklađivanja s važećim zakonima BiH, na čijem se teritoriju izvorište nalazi. Kako je Metković granični grad, izvorište Doljani se koristi od 1962.g. za opskrbu vodom Grada Metkovića. Međutim, raspadom bivše države, izvorište je ostalo u drugoj državi. Tražimo adekvatno pravno rješenje kako bi Metković i dalje mogao dobivati, odnosno crpiti vodu s izvorišta, a Općina Čapljina da na neki način bude obeštećena. Zato smo na ovaj sastanak i pozvali sve zainteresirane strane kako bi pokrenuli rješavanje ovog važnog problema – izjavio je Dalibor Milan.

Poslije Milana izjavu je dao i zamjenik gradonačelnika Robert Doko:

– Iskoristili smo nazočnost direktora Hrvatskih voda i vodećih ljudi Ministarstva zaštite okoliša kako bi upozorili na značaj započetih pilot projekata navodnjavanja Glog i sustava Koševo, Vrbovci i Zažablje. Navodnjavanje je gorući problem doline Neretve, a uz navodnjavanje tu je i problem zaslanjenosti poljoprivrednih površina zbog visoke boćatosti vode za zalijevanje. Između ostalog smo izložili problem košenja, odnosno nekošenja glavnog natapnog kanala i ostalih pripadajućih kanala natapnog sustava. Kanali su se dosadašnjih godina kosili dva puta, a ove godine niti jednom. Kosit će se tek ovih dana, tako da imamo problem s protočnosti i održavanjem natapnog sustava i direktne štete u poljoprivredi. Ukazali smo na problem uklanjanja trajnih nasada u području koji su pod Hrvatskim vodama. Poljoprivrednici se žale da se ulazi dublje od šest metara. Zamolili smo Hrvatske vode da se pokuša pronaći rješenje za navodnjavanje Koševa i Vrbovaca s jednim ispustom s postojećeg kanala za navodnjavanje. Također smo zamolili da se nastavi uređenje lijeve obale Neretve od ulaza u grad do graničnog prijelaza Doljani. Tu se nešto stalo s radovima zbog nekih problema s zaštitom okoliša – kazao je Robert Doko.

Piše/foto: nportal.hr

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl4 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px
HUMANITARNA AKCIJA – OBITELJ VUKŠA

Najčitanije