Ostanimo u kontaktu

CIJENA KVADRATA STANA I DO 1.145 EURA

Održan sastanak kandidata za stanove iz programa POS-a sa predstavnicima APN-a i banaka

Objavljeno prije

Sastanak, POS-ovi stanovi

Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama je prošlog tjedna, točnije u srijedu 14. prosinca u  prostorijama Galerije Gradskog kulturnog središta u Metkoviću, održala Prezentaciju stanova iz Programa POS-a u gradu Metkoviću, i to samo za one kandidate koji se nalaze na listi, kako je napomenuto.

Nakon uvodnoga izlaganja, gdje su predstavljeni stanovi i modeli kreditiranja uslijedio je razgovor sa kandidatima sa liste za kupnju POS-ovih stanova. Kako je već prethodno objašnjeno, cijena kvadrata stana još nije točno utvrđena, odnosno početna cijena bi iznosila 1045,00 €/m², pa do najviše 7% nepredviđenih troškova, što bi cijenu kvadrata u konačnici popelo i do maksimalnih 1145,00 €/m².

Zamjenik direktora APN-a gosp. Krešimir Žunić, odgovarao je na pitanja građana, koja su najviše bila usmjerena upravo prema cijeni kvadrata stana, koja po svemu navedenom nimalo ne odstupa od cijene kvadrata u slobodnoj prodaji, pa je nakon zaključka da je jedina pogodnost povoljno kreditiranje nekoliko sudionika i napustilo sastanak.

Po obrazloženju gospodina Žunića, cijena kvadrata gradnje POS-ovih stanova je u cijeloj Hrvatskoj jednaka, ali ovisi upravo o lokalnoj zajednici, odnosno o njenom učešću u samom projektu. Kao predstavnik Grada Metkovića prisutnima se obratio mladi gospodin Mirko Volarević, koji nam je u naknadnom e-mailu pojasnio učešće Grada Metkovića u samom projektu.

– Grad Metković proveo je anketu te utvrdio veliki broj zainteresiranih za kupnju stana putem poticajne stanogradnje te o tome obavijestio Agenciju za pravni promet i posredovanje nekretninama. Nakon toga na prijedlog Agencije proveden je Javni poziv za kupnju stana putem Programa društveno poticane stanogradnje (POS) na području Grada Metkovića. Utvrđena je lista reda prvenstva i dostavljena Agenciji. Kako Grad Metković u svome vlasništvu nema adekvatno građevinsko zemljište, Agencija je kao investitor preuzela sve obveze vezano za kupnju zemljišta, projektne dokumentacije te samog izvođenja radova. Zbog velike zainteresiranost građana koji se nisu javili na prvi Javni poziv Grad će raspisati novi poziv za dopunsku listu sa koje će postojati mogućnost odabira stana ukoliko se u prvom krugu svi stanovi ne prodaju ili za potrebe daljnjih projekata iz programa POS-a, – pojasnio je Volarević.

Kao protutežu tome, gosp. Žunić je naveo primjer Zadra, gdje je cijena kvadrata stana iznosila oko 650,00 €/m², ali tomu je uvelike doprinijelo što je gospodin Kalmeta ustupio gradsko zemljište te sve potrebne komunalne priključke, što je uvelike doprinijelo povoljnijoj cijeni kvadrata njihovim građanima.

Sve u svemu, građani su se počeli s nevjericom razilaziti, pogotovo kada znamo, što su mnogi na sastanku i naveli, da je cijena kvadrata u prethodnoj zgradi, koju je radio isti izvođač, građenoj za slobodno tržište i nalazi se u neposrednoj blizini, iznosila i do 900,00 €/m².

FOTOGALERIJA

Nedjeljna idila na Ušću

Objavljeno prije

Mnoštvo ljudi, idilične prizore i ovoliku razina zena koja se rijetko viđa, jučer je na Ušću ovjekovječio Nikša Margeta u svome albumu “Sunday”. Fotografije dijelimo s vama, jer smo uvjereni da ovolika razina opuštenosti mora djelovati na vas i uljepšati vam ponedjeljak.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama14 300×250
Svadbeni salon Dalmata 300×250

Najčitanije