Ostanimo u kontaktu
JURA SHOP – AKCIJA Vikend

DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Održan radni sastanak na temu izrade Plana razvoja turizma klastera Neretva za razdoblje 2015.-2025.

Objavljeno prije

LAG Neretva

Zamjenica župana Marija Vučković održala je radni sastanak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave s područja doline Neretve, LAG-a Neretva, Zavoda za prostorno uređenje Dubrovačko-neretvanske županije, Instituta za razvoj turizma i lokalnih turističkih zajednica na temu izrade Plana razvoja turizma klastera Neretva za razdoblje 2015.-2025. u prostorijama LAG-a Neretva.

Naime, Dubrovačko-neretvanska županija naručitelj je ovog strateškog dokumenta vrijednog 175.000,00  kn, a koji će sustavno i detaljno sagledati razvojni potencijal cijelog područja uz deltu Neretvu, te objektivno i stručno odgovoriti na temeljna pitanja budućeg turističkog razvoja razmatranog područja.

Ovom prigodom zamjenica Vučković je istaknula probleme nedovoljno valorizirane resursne osnove i opasnsoti od devastiranja visokovrijednog prostora, kao i dugoročni strateški potencijal razvoja atraktivnih turističkih proizvoda i mogućnosti povećanja kvalitete života lokalnog stanovništva kroz programe i projekte valorizacije prirodne i kulturne baštine, te ulaganja privatnog sektora u razvoj turizma.

Predstavnici izrađivača studije Instituta za turizam Republike Hrvatske naglasili su da će u okviru ovog projekta osmisliti dugoročno održivi model turističkog razvoja cijelog klastera i njegovih pojedinih prostornih cjelina.

Na ovom prvom radnom sastanku, predstavnici jedinica lokalne samouprave i turističkih zajednica još jednom su iskazali svoju spremnost na pomoć u ostvarenju projekta, te su dogovorene tri radionice u okviru kojih bi se, između ostalog, napravile SWOT analize područja za razvoj turizma, te identificirao određeni broj projekata, programa i aktivnosti u sferi javnog i privatnog sektora koji će katalizirati proces tržišno, ekonomski, socijalno i ekološki održivog turističkog razvoja klastera Neretva.

ŽUPANIJSKI CENTAR 112

Obavezna zimska oprema! Donosimo dnevno izvješće za područje Dubrovačko-neretvanske županije

Objavljeno prije

Snijeg na cesti, zimski uvjeti

Sukladno informacijama koje smo zaprimili i koje su nam dostupne, dostavljamo vam dnevno izviješće o posebno izdvojenim događajima za područje Dubrovačko-neretvanske županije za protekla 24 sata  i to kako slijedi:

Obavezna je zimska oprema na motornim vozilima, a promet je zabranjen za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama na cestama:

 • A1 između čvora Prgomet i naplate Karamatići
 • A10 između čvora Ploče i naplate Čarapine
 • DC8 Gradac-čvor Čeveljuša-Opuzen-GP Klek
 • DC9 GP Metković-Opuzen-DC8
 • DC62 Veliki Prolog-Metković
 • DC425 čvor Karamatići (A1)-čvorište Čeveljuša
 • ŽC5203 Dobroselo-Brotnja-Otrić
 • županijske ceste na području Metkovića (ŽC6220 Ploče A1, Žc 6279 Klek Badžula, Žc 6208 Vrgorac – Staševica, Žc 6276 Mali prolog-Karamatići –Ploče)

Snijega ima na području Pelješca i dijela Konavala. Dubrovnik ceste javljaju da su sve  ceste posute i prohodne.

METEOROLOŠKE PRILIKE:

Upozorenje

Na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana ujutro mjestimični udari SE i S, a noću posvuda NE i N vjetra, 35-45 čvorova. Mjestimice nevere.

Stanje

Ciklonalno polje nad Jadranom i srednjem Sredozemljem sporo će se popunjavati.

Vremenska prognoza za sljedeća 24 sata, vrijedi do: 10.01.2019 u 06 sati

Južni Jadran

Vjetar SE i S, ponegdje uz obalu E, 10-20, prijepodne mjestimice do 28 čvorova, poslijepodne će postupno okretati na NE i NW 10-20 čvorova. More 3-4. Vidljivost 10-20 km. Oblačno, ponegdje kiša ili pljusak, uz obalu i snijeg, a navečer djelomično razvedravanje.

PROMET  

CESTOVNI PROMET

Privremena prometna regulacija:

 • zbog radova na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence uz semafore;
  uz privremenu regulaciju prometa vozi se na Jadranskoj magistrali (DC8):
 • jednim prometnim trakom naizmjenično uz regulaciju semafora kod Slanog, te zračna luka Čilipi gdje se četri puta tjedno u vremenu od 12:00-16:00 sati po deset minuta biti zatvorena cesta osim i uoči nedjelje i blagdana.
 • zbog uređenja raskrižja Banja i Majkovi u mjestu Slano;
 • na 26+100 do 26+400, dionica 27 zbog nastavka radova na kolnom prilazu državne ceste DC8 Štikovica od 07.siječnja do 30. travnja 2019. Povremeno postavljanje semafora radi regulacije prometa.
 • do 31.01.2019.god od 07-16 sati zbog radova na Jadranskoj magistrali (DC8) na dionici Petlja Ilijina glavica-Orsula-Dubac vozit će se uz privremenu regulaciju semaforima.

GRANIČNI PRIJELAZI

– Za sav promet zatvoren je granični prijelaz Vitaljina (zbog radova);

– Na graničnom prijelazu Gornji Brgat (DC223) vozi se jednim trakom, naizmjence, uz regulaciju semaforima (zbog radova). Do 30.04.2019. dva puta tjedno, od 13:00 do 17:00 sati (na 20 minuta) prekidat će se promet zbog građevinskog miniranja;

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija Sl6 Bakin kruh 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije