Ostanimo u kontaktu
Dalmata - Jura Shop Vas časti niskim cijenama! LPG Narona
GAZ Benz 1200x400px

DOM ZDRAVLJA METKOVIĆ

Održan prvi sastanak o izradi projektne dokumentacije buduće dnevne bolnice

Objavljeno prije

Općinski sud Metković

Jučer je u prostorijama Doma zdravlja Metković održan prvi sastanak o izradi projektne dokumentacije buduće dnevne bolnice u bivšoj zgradi suda u Metkoviću.

Sastanku su prisustvovali predstavnici tvrtke Ivaarch d.o.o. iz Zagreba koja će izraditi projektnu dokumentaciju, predstavnici Dubrovačke bolnice na čelu s ravnateljem Marijem Bekićem, šef tehničke službe Darko Katić, predstavnik dubrovačkih suradnika projektanata Mario Matić s inženjerima pojedinih struka koji će raditi na vodovodnim instalacijama i elektroinstalacijama, Blaško Mijić iz Upravnog odjela za prostorno uređenje i gradnju, geodet Božo Ivić i ravnatelj Doma zdravlja Metković Mihovil Štimac te su obišli zgradu suda, a o projektu su obaviješteni i HEP, Državni arhiv, policija i vatrogasci kako bi se odmah na početku projekta ostvarila kvalitetna suradnja.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Odlukom ministra zdravstva dr. Milana Kujundžića prostor predviđen za dnevnu bolnicu smanjio se sa oko 1200 kvadnata na 600 kvadrata postojeće zgrade, a Mihovil Štimac kaže da će ostali prostor koristiti pobljšanju usluga Doma zdravlja Metković.

– U ostalih 600 kvadrata Dom zdravlja će planirati razvoj i poboljšanje rada postojećih djelatnosti ili uvođenje novih djelatnosti, što će opet na kraju koristiti sigurno najviše naši sugrađanima i stanovnicima doline Neretve i mogućim potencijalnim pacijentima – rekao je Štimac i izrazio zadovoljstvo prvom fazom projekta izradnje dnevne bolnice.

U prvoj fazi se ispituju mogući problemi na terenu kao što bi mogle biti elektroinstalacije, pristup zgradi, parkiranje i, budući da je u derutnom stanju, uređenje cijele zgrade koje će se uvrstiti u projektnu dokumentaciju. Do sad je odrađeno i ispitivanje sa tvrtkom IGH koja je dala statičke smjernice za projekt, a budući da je zgrada zdravstvene namjene odrađen je i tehnološki projekt zgrade.

Prema procjeni ravnatelja Štimca, u Dnevnu bolnicu bi se moglo useliti u ljeto 2020.

Tekst: Marija Jeramaz / Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Jastučići s čokoladom 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije