Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

GRAD METKOVIĆ

Održan prvi niz radionica u sklopu projekta ‘Povećanje razine zapošljivosti u dolini Neretve’

Objavljeno prije

U prostorijama Multimedijalnoga centra u Metkoviću, u razdoblju od 8. do 12. srpnja (svaki dan po 4 sata), održan je prvi niz radionica gdje su sudionici mogli učiti o sljedećim temama:

1. Dobar životopis zlata vrijedi
2. Kako napisati dobar životopis
3. Koje vještine i kompetencije posjedujem
4. Molba za posao
5. Slanje molbi i životopisa potencijalnim poslodavcima.

Voditeljica projekta gđa Martina Tomić je polaznicima poželjela dobrodošlicu i zahvalila im na prijavljivanju na radionice. Također je dodala da se nada da će im svaki dan radionice dobro doći i pomoći im pri idućem zapošljavanju. Istaknula je kako je danas važno znati predstaviti sebe poslodavcima te spremno i samouvjereno ući u bilo koji posao. Ovaj niz radionica će motivirati sve polaznike na način koji možda dosad nisu imali priliku vidjeti.
Sudionicima je teme predstavila edukatorica gđa Doroteja Nikolić. Polaznicima je najzanimljiviji dio bio onaj gdje su sami otkrivali koje vještine i kompetencije posjeduju te na koji način će ih još razviti i usmjeriti tamo gdje su one potrebne. Na predavanjima je vladala pozitivna atmosfera koja je bila prisutna sve do zadnjega dana radionica. Na samome kraju, gđa Nikolić je rekla :

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

‘Životopis je vaša osobna karta za predstavljanje potencijalnim poslodavcima. Učinit ćemo da na par listova papira bude napisano sve ono u čemu ste najbolji i sve što ste do sada radili. Vašom molbom za posao i prilikom za osobno predstavljanje poslodavcima, prezentirat ćete svoje najbolje kompetencije i vještine za koje ćemo vas osvijestiti da postoje. Bit ćete samopuzdaniji i sigurnije ćete kročiti u nove pobjede.’

Zbog velike zainteresiranosti od strane polaznika, održao se niz individualnih savjetovanja, u trajanju od 15. 7. – 19.7. Iduća radionica je planirana u kolovozu, od 6.8. – 12.8. Nadamo se da će broj zainteresiranih biti isti, ako ne i veći.

Izvor i fotografije: grad-metković.hr

STOŽER CIVILNE ZAŠTITE DNŽ

57 novih slučajeva zaraze koronavirusom, četiri osobe iz Metkovića

Objavljeno prije

U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 57 novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Riječ je o 26 osoba muškog spola i 31 osobi ženskog spola: 31 iz Dubrovnika, osam iz Korčule, četiri iz Konavala, Metkovića, Ploča i Župe dubrovačke te jednoj iz Stona i Zažablja.

Izliječeno je 90 osoba: 42 iz Dubrovnika, 14 iz Konavala, sedam iz Metkovića, pet iz Župe dubrovačke, četiri iz Korčule i Vele Luke, tri iz Orebića i Ploča, dvije iz Kule Norinske i Stona te jedna iz Blata, Smokvice, Zažablja i s Lastova.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

U posljednja 24 sata obrađeno je 580 uzoraka, a od početka pandemije analizirano je ukupno 173 634 uzorka.

U OB Dubrovnik hospitalizirano je 45 osoba pozitivnih na koronavirus, šest pacijenata zahtijeva intenzivnu skrb i nalazi se na respiratoru.

U samoizolaciji je 671 osoba, a u posljednja 24 sata zabilježena su tri kršenje mjere samoizolacije. Od početka pandemije utvrđeno je ukupno 985 slučajeva kršenja samoizolacije.
Stožer CZ DNŽ i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera od strane Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije