Ostanimo u kontaktu

HUMANITARNA VEČER

Održan predivan poetski i glazbeni događaj književnice Nives Puhalo za Udrugu Leptirići

Objavljeno prije

Večeras je u Gradskom kulturnom središtu održana poetska, glazbena i humanitarna večer književnice Nives Puhalo za Udrugu Leptirići.

Stihove je kazivala sama autorica Nives Puhalo, a u glazbenom dijelu večeri nastupili su članovi dubrovačke klape Ragusa Krunoslav Težak i Gordana Bonačić te Zbor mladih Vis Viatores iz Župe sv. Nikole.

Večeri su nazočili dožupanica Žaklina Marević ispred Županije te dogradonačelnik Damir Raič ispred Grada Metkovića.

Cjelokupni prihod od prodaje knjiga autorice Nives Puhalo ide za Udrugu Leptirići.

OBILJEŽEN 13. DAN MIMOZA

Županija podržala akciju obilježavanja Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice

Objavljeno prije

Zamjenica župana Žaklina Marević sudjelovala je u akciji obilježavanja 13. Dana mimoza – Nacionalnog dana borbe protiv raka vrata maternice, u sklopu koje je u subotu ispred Sponze organizirana prodaja mimoza i dijeljenje informativnih letaka i brošura.

Cilj ove akcije je osvijestiti što veći broj žena o važnosti i načinima prevencije raka vrata maternice, koji godišnje u Hrvatskoj ugasi više od stotinu života, akcija se održava u organizaciji Hrvatske lige protiv raka i Lige protiv raka Dubrovnik, a nježan cvijet mimoze odabran je kao simbol ženstvenosti, ali i snage i otpornosti, budući da cvijeta unatoč zimi i hladnoći.

Novac prikupljen u ovoj akciji namijenjen je unaprjeđenju onkološke zaštite na našem području i socijalnoj pomoći liječenima od malignih bolesti.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Reklama10 300×250

Najčitanije