Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

CIVILNA ZAŠTITA

Održan organizacijski sastanak ususret stožerno zapovjednoj vježbi STREAM 2021.

Objavljeno prije

U Opuzenu je održan pripremni organizacijski sastanak za predstojeću stožerno zapovjednu vježbu operativnih snaga sustava civilne zaštite koja će se u sklopu provedbenih aktivnosti EU projekta STREAM održati u Centru za nadzor i prevenciju posljedica poplava u Opuzenu 29. listopada 2021. godine.

Sastanak je, osim predstavnika Dubrovačko-neretvanske županije, okupio načelnike stožera civilne zaštite jedinica lokalne samouprave s područja doline Neretve koji će sudjelovati u vježbi i koje su najugroženije rizikom od poplave te Ravnateljstva civilne zaštite – Službe civilne zaštite Dubrovnik. Voditelj Vodnogospodarske ispostave za mali sliv „Neretva-Korčula” Hrvatskih voda Joško Erceg tom je prilikom govorio o aktivnostima koje, sukladno Državnom planu obrane od poplava provode Hrvatske vode, ali i obvezama koje, prvenstveno, u prevenciji posljedica poplave imaju jedinice lokalne samouprave.

 

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Voditelj projekta STREAM za Dubrovačko-neretvansku županiju Mato Tomljanović kazao je, uz ostalo, da se u suradnji sa Sveučilištem u Zadru, provode aktivnosti čijom će se realizacijom dobiti važni podaci koji će, u konačnici, pridonijeti poboljšanju sustava ranog upozorenja te smanjenju posljedica od poplava kojima je posebno izloženo neretvansko područje. Sudionicima sastanka prikazan je promotivni video o EU projektu STREAM te su na taj način predstavljene i aktivnosti koje provode ostali talijanski i hrvatski partneri.

Vrijednost projektnih aktivnosti na našem području je 5,8 milijuna kuna, od čega se sredstvima Europskog fonda za regionalni razvoj, putem programa prekogranične suradnje Interreg Italija-Hrvatska, sufinancira 85 posto tog iznosa. Ostatak od 15 posto osigurava Dubrovačko-neretvanska županija vlastitim sredstvima, a sve aktivnosti se provode uz stručnu i tehničku pomoć Regionalne razvojne agencije Dubrovačko-neretvanske županije DUNEA.

OBAVIJEST IZ HEP-a

Dio Dubrovačke ulice u četvrtak ujutro bez el. energije

Objavljeno prije

Photo: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Zbog korektivnog održavanja trafostanice TS METKOVIĆ 20 10(20)/0,4kV isporuka električne energije bit će obustavljena u četvrtak 9. prosinca od  9:00 do 11 sati.

Bez električne energije bit će korisnici:

  • Ulica Dubrovačka (od kućnog broja 41 do kraja ulice)

Napomena:
U slučaju prijevremenog završetka radova, napon će biti pušten ranije.
U slučaju nepovoljnih meteoroloških uvjeta prekid će biti odgođen, a naredni će se uredno oglasiti.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije