Ostanimo u kontaktu
GALA HOME 1200px

SASTANAK S BRANITELJIMA

Održan okrugli stol o braniteljskoj problematici na području doline Neretve

Objavljeno prije

sastanak o braniteljima - Foto -Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića - Facebook (2)

Jučer je održan okrugli stol na temu rješavanja braniteljske problematike na području doline Neretve.

Uz inicijatore, gradonačelnika Metkovića Dalibora Milana i pomoćnika ministra branitelja Dinka Tandare, sastanku su nazočili i zamjenica župana DNŽ Žaklina Marević, dr. Nada John (dugogodišnja djelatnica PSP centra u DNŽ), djelatnici Ureda državne uprave koji rade po pitanjima ostvarivanja prava hrvatskih branitelja, djelatnik Područne jedinice Ministarstva branitelja u Dubrovniku, te predstavnici udruga proizašlih iz Domovinskog rata.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Imajući razumijevanja prema stradalničkoj i braniteljskoj populaciji pomoćnik ministra Dinko Tandara naglasio je kako Ministarstvo hrvatskih branitelja sustavno i intenzivno radi na rješavanju svih problema s kojima se suočavaju na terenu.

Jedan od gorućih problema na području grada Metkovića, a i cijele doline Neretve je nedostatak stručne pomoći u vidu izdvojene jedinice Ministarstva branitelja gdje bi osoba koja bi tu bila zaposlena pružala stručnu i pravnu pomoć hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji u ostvarivanju statusnih prava: u ostvarivanju prava na stambeno zbrinjavanje, postupku prekvalifikacije i samozapošljavanja, pružanju psihosocijalne pomoći, provođenju programa profesionalne rehabilitacije, pomoć u ostvarivanju prava na invalidsku i obiteljsku mirovinu te svih onih prava koja proizlaze iz zakona i programa koje provodi Uprava za hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihovih obitelji u Ministarstvu branitelja.

Naglašena je potreba za vrlo ozbiljnim i odgovornim pristupom ovoj temi te je jasno potvrđen zajednički stav kako je nužno pored postojeće Područne jedinice Ministarstva branitelja u Dubrovniku otvaranje i Ispostave u Metkoviću gdje bi se zaposlila osoba koja bi braniteljima bila na usluzi i pomoći u rješavanju problematike koja muči sudionike i stradalnike rata na području doline Neretve. Gradonačelnik je ponudio prostor u vlasništvu Grada Metkovića u kojem bi se smjestio navedeni ured.

Pored ostaloga najavljena je i jedna javna tribina po pitanju problematike branitelja na ovom području u dogledno vrijeme, kao i rješavanje prostorija za branitelje u prostorima Dnevne bolnice u Metkoviću.

Tekst/foto: Dalibor Milan, gradonačelnik Metkovića

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije