Ostanimo u kontaktu

GRADSKI PARK METKOVIĆ

Održan 8. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda ‘Eko Rural’

Objavljeno prije

Foto: Iva Svaguša

Danas, s početkom u 10 sati u Gradskom parku Metković, održat će se 8. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda „Eko Rural“. Organizatori ove međunarodne manifestacije su Udruga Dobra i Zajednica braniteljskih zadruga, događaj se odvija u sklopu projekta Zajedno smo jači na tržištu, a isti sufinancira Europski socijalni fond.

Na otvaranju su prisustovali predstavnici udruga organizatora, Nebojša Jerković, Simona Pavlović i Mijo Vukušić. U ime Grada Metkovića, obratio se gradonačelnik Dalibor Milan, a uz njega su bili predstavnik Ministarstva branitelja HNŽ-a, Oliver Soldo i Eleonora Pavlović, izaslanica ministra Tome Medveda.

Cilj manifestacije je afirmiranje malih proizvođača s ruralnih područja koji se bave poljoprivrednom proizvodnjom, posebice onih uključenih u ekološku proizvodnju i one koji se bave izradom rukotvorina u svrhu otvaranja novih mogućnosti razvoja ruralnih područja kroz očuvanje okoliša i razvoj ruralnog eko turizma, kao i edukacija sudionika i posjetitelja sajma o ekološkoj poljoprivredi, važnosti startog sjemena i društvenom poduzetništvu. Predviđeno trajanje manifestacije je do 16 sati, za to vrijeme će se predstaviti autohtoni domaći proizvodi, ali i razmjenjivati staro sjeme.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

CENTAR ZA KARIJERE MLADIH

Savjetnica župana Žaklina Marević na otvorenju EXPO smotre visokoobrazovnih institucija

Objavljeno prije

Savjetnica župana Žaklina Marević nazočila je u ponedjeljak u Dubrovniku EXPO smotri visokoobrazovnih institucija u sklopu koje će srednjoškolci iz Dubrovačko- neretvanske županije kao i njihovi vršnjaci iz Splitsko – dalmatinske županije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine dobiti priliku upoznati se s brojnim visokoobrazovnim institucijama, tvrtkama i drugim sudionicima, a sve kako bi se što bolje pripremili za tržište rada.

Savjetnica Marević ovom je prilikom istaknula kako je raduje što su, uz dubrovačke, na događaj stigli i učenici iz drugih županija, ali i zemalja.

”Ova suradnja znači puno svima nama, posebno mladima za razvijanje što bolje i kvalitetnije budućnosti”, napomenula je ona.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Više od 1500 maturanata kroz dva dana imat će priliku upoznati se s programima Visokog učilišta Algebra, RIT Croatia, Zagrebačke škole ekonomije i managementa, Fakulteta šumarstva i drvne tehnologije Sveučilišta u Zagrebu, Sveučilišta u Dubrovniku, University Collegea Aspira, Sveučilišta VERN’, Hrvatskog katoličkog sveučilište, Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Prirodoslovno – matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Kineziološkog fakulteta Sveučilišta u Zagreb, Fakulteta prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu i Učilišta Profokus.

Srednjoškolcima će se u formi izlagača i panelista predstaviti i Predstavništvo Europske komisije u RH, a naglasak će staviti na Konferenciju o budućnosti Europe i programe za mlade.

Smotra se održava u organizaciji Centra za karijere mladih Dubrovnik.

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije