EKO RURAL

Održan 6. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda

Objavljeno 19. svibnja 2018. u kategorijama: Metković, News, Poljoprivreda.

1905_Eko rural (14)

Galerija

Danas je u Gradskom parku u Metkoviću održan Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural  koji se u sklopu Smotre folkora Na Neretvu misečina pala i u organizaciji Udruge DOBRA održava već šestu godinu.

Sajam su otvorili zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, te su pred izlagačima i gostima sajma nastupale dječje skupine KUD-a Metković uz pratnju Mandolinskog orkestra KUD-a Metković.

Surasnici Udruzi DOBRA u organizacij sajma su Grad Metković i KUD Metković, a partner Zajednica braniteljskih zadruga.

Na sajmu je sudjelovalo više od 25 izlagača, što cjelodnevno, što samo dio dana, a Simona Pavlović iz Udruge DOBRA kaže da je cilj sajma promocija ekološki prihvatljive poljoprivrede, očuvanja običaja i povezivanje malih proizvođača s ruralnih područja.

– Ovo je međunarodni izložbeni sajam čija je svrha promovirati poljoprivredne proizvode, autohtone proizvode i rukotvorine s ruralnog podruja zemalja uključenih u sajam. Kroz sajam se poseban naglasak stavlja na promociju ekološke poljoprivrede i očuvanje običaja i tradicije izložbom rukotvorina te povezivanjem malih proizvođača s ruralnih područja s ciljem povećanja novih mogućnosti razvoja ruralnih područja, a ovom prilikom zahvaljujem svim suradnicima i partnerima koji su već šestu godinu sa nama i nadamo se da će se ova suradnja produžiti i dalje – rekla je Pavlović.

U sklopu sajma održala su se i informativno-edukativna predavanja. Neda Krmić iz Udruge DOBRA predstavila projekt za mlade Razvoj zelenih vještina, pomoću koje se mladi obrazuju o ekološkoj praksi i poslovnim idejama, uzgoju i preradi ljekovitog bilja te odlaze na terenska istraživanja.

U ime Modro zelene zadruge i Zajednice braniteljskih zadruga Hrvatske, Mijo Vukušić je zainteresiranima govorio o natječaju Ministarstva branitelja koji će biti objavljen krajem svibnja, kako bi se zadruge i OPG-ovi kojima su voditelji branitelji na vrijeme pripremili za prijavu.

Za izlagače i posjetitelje lonac iznađenja kuhali su predstavnici Modro zelene zadruge i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Metkoviću, te su izlagačima podijeljene zahvanice za sudjelovanje na sajmu.

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

Autoškola Narona, Upis – 640px
Autoškola Narona – 640px

Komentari