Ostanimo u kontaktu
Hotel PRESIDENT 1200×200

EKO RURAL

Održan 6. Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda

Objavljeno prije

1905_Eko rural (14)

Danas je u Gradskom parku u Metkoviću održan Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda Eko rural  koji se u sklopu Smotre folkora Na Neretvu misečina pala i u organizaciji Udruge DOBRA održava već šestu godinu.

Sajam su otvorili zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Žaklina Marević i gradonačelnik Metkovića Dalibor Milan, te su pred izlagačima i gostima sajma nastupale dječje skupine KUD-a Metković uz pratnju Mandolinskog orkestra KUD-a Metković.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Surasnici Udruzi DOBRA u organizacij sajma su Grad Metković i KUD Metković, a partner Zajednica braniteljskih zadruga.

Na sajmu je sudjelovalo više od 25 izlagača, što cjelodnevno, što samo dio dana, a Simona Pavlović iz Udruge DOBRA kaže da je cilj sajma promocija ekološki prihvatljive poljoprivrede, očuvanja običaja i povezivanje malih proizvođača s ruralnih područja.

– Ovo je međunarodni izložbeni sajam čija je svrha promovirati poljoprivredne proizvode, autohtone proizvode i rukotvorine s ruralnog podruja zemalja uključenih u sajam. Kroz sajam se poseban naglasak stavlja na promociju ekološke poljoprivrede i očuvanje običaja i tradicije izložbom rukotvorina te povezivanjem malih proizvođača s ruralnih područja s ciljem povećanja novih mogućnosti razvoja ruralnih područja, a ovom prilikom zahvaljujem svim suradnicima i partnerima koji su već šestu godinu sa nama i nadamo se da će se ova suradnja produžiti i dalje – rekla je Pavlović.

U sklopu sajma održala su se i informativno-edukativna predavanja. Neda Krmić iz Udruge DOBRA predstavila projekt za mlade Razvoj zelenih vještina, pomoću koje se mladi obrazuju o ekološkoj praksi i poslovnim idejama, uzgoju i preradi ljekovitog bilja te odlaze na terenska istraživanja.

U ime Modro zelene zadruge i Zajednice braniteljskih zadruga Hrvatske, Mijo Vukušić je zainteresiranima govorio o natječaju Ministarstva branitelja koji će biti objavljen krajem svibnja, kako bi se zadruge i OPG-ovi kojima su voditelji branitelji na vrijeme pripremili za prijavu.

Za izlagače i posjetitelje lonac iznađenja kuhali su predstavnici Modro zelene zadruge i Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata u Metkoviću, te su izlagačima podijeljene zahvanice za sudjelovanje na sajmu.

Piše/Foto: Marija Jeramaz/Metković NEWS

ZAVRŠENO ASFALTIRANJE VIDA

Završetak radova na uređenju prometnica u Vidu gradonačelnik Milan prokomentirao: ‘Obećano – ispunjeno!’

Objavljeno prije

U utorak, 4. lipnja, završeni su radovi na uređenju prometnica u prigradskom naselju Vid, vrijedni gotovo pola milijuna kuna.

Završetak radova gradonačelnik Dalibor Milan je prokomentirao:

– Gotovi su radovi na pojačanom održavanju cesta u naselju Vid. U Ulicama Hrvatskih mučenika, Strana i Gradina izvršili smo pripremne radove, proširili i rekonstruirali asfaltni sloj ceste, sveukupno u dužini od otprilike 700 metara.
Vrijednost radova iznosi oko 450.000,00 kuna s PDV-om i prvo je veće ulaganje u ceste u Vidu nakon niza godina i lažnih obećanja.
Obećano – ispunjeno, – rekao je Milan putem svoje fb stranice.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije