Ostanimo u kontaktu

MEĐUNARODNI SAJAM POLJOPRIVREDNIH I RURALNIH PROIZVODA

Održan četvrti po redu ‘EKO RURAL’

Objavljeno prije

4. Eko rural

U organizaciji udruge DOBRA u Metkoviću jučer je održan četvrti po redu Međunarodni sajam poljoprivrednih i ruralnih proizvoda. Sajam je započeo nastupom folklornih skupina, a okupio je značajan broj izlagača iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Izlagači su izlagali ručne radove, proizvode od drva, suvenire od kamena, nakit, prehrambene i ljekovite proizvode sa obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i zadruga.

Posjetitelji uz izložbeni sajam su imali priliku upoznati se sa ekološkom poljoprivredom, na radionici u sklopu sajma, čija predavanja su održali predstavnici Modro zelene zadruge iz Metkovića, udruge CERURA iz Sinja,  EU Lijepa naša iz Čapljine i udruge DOBRA.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Djeca i mladi posjetitelji mogli su sudjelovali u aktivnostima volonterske akcije KreAKTIVA Volonterskog centra Dobra i aktivnostima udruge Otac Ante Gabrić  koje su se organizirale povodom nacionalne volonterske akcije Hrvatska volonitra. KreAKTIVA je dvodnevna radionica Volonterskog centra Dobra kojoj je svrha bila izrada zaboravljenih društvenih igara s ciljem boravka djece i mladih u prirodi, dok je udruga Otac Ante Gabrić imala radionicu druženja djece, mladih i starijih uz izradu gajtana, veza na čoji i pletenje pletenica.

Tijekom cijelog trajanja sajma izmjenjivali su se nastupi mlade selekcije KUD-a Metković, također se je spremio i Lonac iznenađenja kojeg su pripremili UDRUGA dobra u suradnji s članovima Modro zelene zadruge. Na kraju same manifestacije uručene su zahvalnice sudionicima. Suorganizatori Eko Rural sajma su grad Metković i KUD Metković.

ZA OSOBNE POTREBE

17-godišnji mladić uzgajao indijsku konoplju

Objavljeno prije

Policijski službenici Policijske postaje Ploče su jučer, 13. srpnja, u poslijepodnevnim satima, držeći prismotru na brdu iznad mjesta Peračko Blato u Pločama, u zalijevanju manjeg nasada indijske konoplje zatekli 17-godišnjeg mladića.

Biljke su, svaka za sebe, bile posađene u kantama sa zemljom koje su se nalazile na djelomično kultiviranom zemljištu.

Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno da je maloljetnik indijsku konoplju uzgajao za osobne potrebe, ali i za dalju prodaju zbog čega je kazneno prijavljen za kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama.

ULTIMATE SPORTS GYM – 740px

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska

Nastavi čitati
Pekarstvo Metkovka – Akcija S21 Banner 300×250
SNJEŽANA ĆUŽE 300px

Najčitanije